Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poikkeukselliset kelit haasteena autojen itseohjautuvuudelle

Talous
 

Autojen itsenäinen liikkuminen oli kuuma aihe, kun valmistajat kokoontuivat maanantaina alkaneeseen Detroitin autonäyttelyyn Yhdysvalloissa.

Yksi autojen itseohjautuvuuden hidasteista on ollut selviäminen poikkeuksellisista säistä. Yhdysvaltalainen Ford kertoi näyttelyn alla testaavansa itse ajavia autojaan myös lumessa.

Lumi on haaste autoille, koska valkoinen vaippa saattaa estää näkyvyyttä sekä peittää liikennemerkit ja merkinnät tiessä. Ford pyrkii ratkomaan ongelmaa yhdistämällä yksityiskohtaisen kolmiulotteisen kartan tietoon, jota auto kerää kameroilla ja muilla keinoin.

”Näemme kaiken maan tasalta ja yhdistämme sen karttaamme. Kartta sisältää tiedon siitä, missä kaistat ovat ja mitä liikennemerkit kertovat”, kertoi Fordin johtaja Jim McBride Wired-lehdelle.

Omaa autoaan kehittävä Google kertoi vuodenvaihteessa alkaneensa kerätä tietoa ajamisesta myös hankalissa sateisissa ja lumisissa olosuhteissa.

Sähköautoja valmistava Tesla puolestaan ilmoitti muutoksista ajamista avustavassa ohjelmistossa. Tesla julkisti syksyllä ”autopilotiksi” nimetyn toiminnon, joka tarkkailee ympäristöä ja avustaa kuljettajaa. Toiminto sai arvostelua, koska ohjelmistoa pidettiin vielä keskeneräisenä.

Sunnuntaina Tesla ilmoitti rajaavansa autopilotin käyttöä siten, ettei ohjelmistoa voi hyödyntää kaduilla tai teillä, joista puuttuu keskiviiva. Uutuutena Tesla julkisti toiminnon, jonka avulla auto pysäköi itsensä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat