Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aalto-yliopisto toisena Pohjoismaa-vertailussa

Vaasan yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan suomalaisyliopistot ovat kauppatieteiden tutkimuksessa pohjoismaista kärkitasoa.

Talous
 
Fakta

Kymmenen kärki

 1. Kööpenhaminan

kauppakorkeakoulu, Tanska

 2. Aalto-yliopisto, Suomi

 3. Tukholman kauppakorkeakoulu, Ruotsi

 3. Århusin yliopisto, Tanska

 5. Hanken, Suomi

 6. BI-kauppakorkeakoulu, Norja

 6. NHH-kauppakorkeakoulu, Norja

 8. Lundin yliopisto, Ruotsi

 9. Uppsalan yliopisto, Ruotsi

 10. Göteborgin yliopisto, Ruotsi

Suomalaiset yliopistot menestyivät hyvin pohjoismaisten kauppakorkeakoulujen tuoreessa vertailussa. Esimerkiksi Aalto-yliopisto päihitti Tukholman kauppakorkeakoulun ja sijoittui koko vertailun kakkoseksi.

Vaasan yliopiston tutkimus selvitti laajasta aineistosta kauppa- ja taloustieteellisen tutkimuksen nykytilaa Pohjoismaissa. Aineistossa oli noin 135 000 tieteellistä vertaisarvioitua artikkelia arvostetuimmista tiedelehdistä vuosina 2005–2015. Artikkeleita oli lähes sadasta korkeakoulusta.

Tutkimus julkaistaan Nordic Journal of Business -lehdessä.

Suomalaisyliopistot ovat vertailussa kauppatieteiden tutkimuksessa pohjoismaista kärkitasoa. Tulokset osoittavat myös, että suomalaisten yliopistojen julkaisumäärät johtavissa tiedelehdissä ovat kasvaneet viime vuosina nopeammin kuin muissa Pohjoismaissa.

”Tämä on nyt positiivinen uutinen, kun muuten ilmapiiri on korkeakouluasioissa Suomessa kovin negatiivinen”, sanoo professori Sami Vähämaa Vaasan yliopistosta.

Hän viittaa esimerkiksi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen (kok) korkeakoulujen johdolle syksyllä lähettämään paimenkirjeeseen, jossa tämä moitti suomalaisia yliopistoja huonosta tasosta suhteessa verrokkimaihin.

Vähämaan mukaan mukaan suomalaisella kauppa- ja taloustieteellä on vanhastaan hyvät perinteet ja myös ministeriön rahanjakomallia on kehitetty viime vuosina palkitsemaan julkaisuista parhaissa lehdissä.

Vertailussa pärjäsivät etenkin neljä suurinta kauppatieteellistä yksikköä, kun alan yksikköjä on Suomessa kymmenen. Aalto-yliopiston lisäksi hyvin menestyi ruotsinkielinen Hanken, joka sijoittui viidenneksi.

Myös Turun yliopisto ja Vaasan yliopisto sijoittuivat viidentoista parhaan joukkoon, kun mukana ovat sekä kauppatieteet että taloustieteet. Kun taloustiede jätetään pois, sijalle 15 ylsi myös Oulun yliopisto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat