Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kilpailuvirasto tutkii Keskon yrityskaupan

Talous
 

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) kertoi maanantaina ottavansa Keskon marraskuussa ilmoitetun yrityskaupan jatkokäsittelyyn.

Kesko kertoi marraskuun puolivälissä ostavansa Suomen Lähikaupan, joka omistaa 643 Valintataloa ja Siwaa. Kesko maksaa huonosti kannattaneesta kauppayhtiöstä noin 60 miljoonaa euroa.

KKV:n mukaan Suomen päivittäistavarakaupan markkinat keskittyvät kaupan vuoksi entisestään, kun yksi valtakunnallinen ketju poistuu kokonaan markkinoilta. Virasto arvioi, että tästä seuraisi joillekin seuduille monopoli.

KKV päättää yrityskauppojen käsittelyssä aina noin kuukauden kestävän alustavan selvittelyn jälkeen, aloitetaanko kaupasta jatkokäsittely.

Jatkokäsittelyssä tutkitaan viraston tiedotteen mukaan, ”estääkö yrityskauppa olennaisesti tehokasta kilpailua Suomen markkinoilla tai niiden oleellisella osalla”.

KKV voi jatkokäsittelyssä hyväksyä kaupan, määrätä ehtoja hyväksymiselle tai esittää, että markkinaoikeus kieltää kaupan. Virasto voi esimerkiksi edellyttää, että Kesko myy eteenpäin osan kaupoista tai että osa kaupoista jää sopimuksen ulkopuolelle.

Jatkokäsittely voi kestää enintään kolme kuukautta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat