Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiset ottivat viime vuonna lisää riskiä

Talous
 

Yhdistelmärahastot houkuttivat selvästi eniten suomalaisten rahastosäästäjien varoja viime vuonna.

Kotimaisissa yhdistelmärahastoissa uudet sijoitukset olivat viime vuonna 5,2 miljardia euroa suurempia kuin lunastukset, kertoo Finanssialan keskusliiton keräämä tilasto.

Yhdistelmärahastot ohittivat pitkän koron rahastot, jotka olivat edeltävän vuoden suosituin rahastosijoituskohde. Pitkän koron rahastoihin sijoitettiin viime vuonna 1,7 miljardia euroa uusia varoja.

Yhdistelmärahastoilla tarkoitetaan rahastoja, joiden varoja sijoitetaan useisiin omaisuusluokkiin. Tyypillisesti rahastoissa on ainakin osake- ja korkosijoituksia.

Koska yhdistelmärahastoissa on myös osakkeita, niitä voi pitää suurempiriskisinä kuin korkorahastoja. Pitkän koron rahastot sijoittavat lähinnä valtioiden ja yritysten velkakirjoihin, joissa pääoman menettämisen riski on pienempi kuin osakkeissa.

Suomeen rekisteröidyt rahastot keräsivät viime vuonna uusia sijoituksia nettomääräisesti kaikkiaan 8,8 miljardia euroa. Lisäksi rahastot kasvoivat 3,2 miljardia euroa lähinnä osakkeiden kurssinousun ansiosta.

Kiinan ja muiden kehittyvien markkinoiden talousvaikeudet saivat rahastosäästäjät myymään sijoituksiaan. Kehittyvien markkinoiden osakerahastoista vedettiin pois varoja nettomääräisesti runsaan 530 miljoonan euron arvosta.

Yhteensä suomalaisilla oli sijoituksia kotimaisissa rahastoissa vuoden lopulla 97,3 miljardin euron arvosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat