Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Öljyn hinnan pudotus pysähtyi ainakin hetkeksi

Öljy-yhtiöt ovat alkaneet irtisanoa työntekijöitään.

Talous
 
ESSAM AL-SUDANI / REUTERS
Työntekijä Nahr Bin Umarin öljykentällä Irakissa.
Työntekijä Nahr Bin Umarin öljykentällä Irakissa. Kuva: ESSAM AL-SUDANI / REUTERS

Öljyn hinnan kahdeksan päivää jatkunut pudotus pysähtyi ainakin hetkeksi Aasian markkinoilla keskiviikkona, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Tiistaina yhdysvaltalaisten tarkkaan seuraamaa West Texas Intermediate (WTI) -raakaöljylaatua myytiin ensimmäistä kertaan 12 vuoteen jopa alle 30 dollarin hintaan barrelilta. Keskiviikkoaamuna Suomen aikaan WTI-laadun hinta oli noussut 29,93 dollarista 30,88 dollariin barrelilta.

Maailmanlaajuisesti seuratumman Brent-laadun hinta nousi 34 senttiä 31,20 dollariin. Brent-raakaöljy maksoi vielä vuoden 2014 keväällä 115 dollaria barrelilta.

Öljy-yhtiöille hinnan lasku on tuonut vaikeuksia päästä tulostavoitteisiinsa, joten yhtiöt ovat alkaneet irtisanoa työntekijöitään. Brittiläinen öljyjätti BP ilmoitti tiistaina, että vähentää 4 000 työpaikkaa hinnan alentumisen takia.

Öljyn hintaa ovat laskeneet Kiinan talouskasvun hidastuminen, dollarin arvon nousu ja raakaöljyn ylituotanto. Bensa-asemilla hinnan lasku ei näy yhtä rajuna kuin raakaöljymarkkinoilla, sillä bensiinin hinnasta merkittävä osa on veroja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat