Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinan taloudesta odotettua parempia talouslukuja

Kiinan osakemarkkinoilla nähtiin keskiviikkona viime päivien valossa harvinainen ilmiö, kun osakurssit lähtivät hetkeksi reippaaseen nousuun.

Talous
 
JASON LEE / Reuters
Pörssikurssit näyttivät nollaa ennen kaupan alkua Pekingissä.
Pörssikurssit näyttivät nollaa ennen kaupan alkua Pekingissä. Kuva: JASON LEE / Reuters

Kiinan osakemarkkinoilla nähtiin keskiviikkona viime päivien valossa harvinainen ilmiö, kun osakurssit lähtivät aamusta reippaaseen nousuun viikon kestäneen jyrkän laskun jälkeen.

Ostoinnon aiheutti Kiinan julkaisemat odotettua paremmat talousluvut. Shanghaissa nousu ei kestänyt pitkään ja lopulta osakekurssit kääntyivät jälleen reippaaseen laskuun.

Shanghain pörssin Composite Index laski keskimäärin 2,4 prosenttia, mutta Hong Kongin pörssissä nousuinto piti ja lopulta pörssin Hang Seng -indeksi nousi 1,13 prosenttia. Shanghain pörssin yleisindeksi on laskenut tänä vuonna jo 15 prosenttia.

Uusien tietojen mukaan Kiinan dollareissa laskettu vienti putosi vain 1,4 prosenttia, kun markkinoilla oli odotettu keskimäärin kahdeksan prosentin pudotusta. Myös tuonti pieneni odotettua vähemmän, kertoo uutistoimisto Reuters. Kiinassa on myös merkkejä, että vienti on ollut odotettua pirteämpää joulukuussa, kertoo uutistoimisto AFP.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat