Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Stockmann määrätty maksamaan 20 miljoonaa euroa lisää veroja

Stockmann pitää päätöksiä perusteettomina ja hakee niihin muutosta.

Talous
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Jari Sillanpää lauloi joululauluja tavaratalo Stockmannin ulko-oven katoksella joulukuussa 2015.
Jari Sillanpää lauloi joululauluja tavaratalo Stockmannin ulko-oven katoksella joulukuussa 2015. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Stockmann-konserni on saanut Suomen ja Ruotsin veroviranomaisilta käskyn maksaa lisää veroja, veronkorotuksia ja niihin liittyviä korkoja yhteensä 19,6 miljoonaa euroa.

Stockmann ilmoittaa keskiviikkona julkaisemassaan tiedotteessa pitävänsä oikaisupäätöksiä perusteettomina ja hakee niihin muutosta.

Yhtiö ilmoittaa kirjaavansa verot kokonaisuudessaan tulokseen vuoden 2015 tilinpäätöksessä. Maksuihin haetaan lykkäystä siihen asti, kunnes verotuksesta on tehty lopulliset päätökset.

Lisävero perustuu verotarkastukseen, jossa tutkittiin konsernin sisäiseen rahoitukseen liittyvien korkojen markkinaehtoisuutta. Stockmann kertoo tiedotteessaan, että yhtiön verotettavaan tuloon vuosilta 2009– 2011 on lisätty siirtohinnoitteluoikaisuna perityn koron ja verottajan näkemyksen mukaisen markkinaehtoisen koron välinen erotus.

Oikaisupäätöksen mukaan yhtiö on velvoitettu maksamaan 10,3 miljoonaa euroa lisäveroja ja korkoja tammikuussa 2016. Stockmann hakee maksuun lykkäystä.

Ruotsissa Stockmann ja Lindex ovat velvoitettuja maksamaan yhteensä 9,2 miljoonaa euroa lisäveroja, veronkorotuksia ja korkoja. Mahdollinen maksu tapahtuu vasta, kun verotuksesta on tehty lopulliset päätökset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat