Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kauppa piristyi marraskuussa – autokaupassa yli 10 prosentin kasvu

Kauppa kasvoi kaikilla toimialoilla.

Talous
 
Katja Tähjä
Autokaupan kasvu oli jopa 10,6 prosenttia vuoden takaisesta.
Autokaupan kasvu oli jopa 10,6 prosenttia vuoden takaisesta. Kuva: Katja Tähjä

Kauppa oli selvästi pirteämpää marraskuussa 2015 kuin marraskuussa 2014.

Tilastokeskuksen torstaina julkaiseman tilaston mukaan koko kaupan myynti kasvoi 0,4 prosenttia vuoden 2014 marraskuusta. Koko vuoden aikana kauppa on edelleen ollut laskussa, sillä tammi–marraskuussa 2015 kauppa oli kolmen prosentin laskussa.

Selvästi eniten piristyi vuoden takaisesta autokauppa. Kasvu oli jopa 10,6 prosenttia vuoden takaisesta. Tammi–marraskuussa autokauppa kasvoi 1,4 prosenttia.

Kun kaupasta poistetaan hintojen muutos, kaupan määrä kasvoi 2,6 prosenttia marraskuussa. Kasvua oli kaikilla toimialoilla. Kauppa kävi marraskuussa kaikilla sektoreilla paremmin kuin 2014 myös kun otetaan hintojen nousu huomioon.

Päivittäistavarakauppa väheni marraskuussa enää 0,1 prosentin vauhtia. Tammi-marraskuussa pudotus oli kuitenkin vielä 1,9 prosenttia. Vähittäiskauppa kasvoi 1,2 prosenttia ja tavaratalokauppa 1,8 prosenttia marraskuussa. Myös nämä kaupan muodot olivat laskussa, kun otetaan koko tammi–marraskuun kauppa.

Tarkennus 14.1. kello 13.28: Kirjoituksessa oli aluksi virheellisesti verrattu joissakin kohdin marraskuun 2015 vuosimuutoksia vuoden 2015 tammi–marraskuun muutoksiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat