Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Epäily päästöhuijauksesta iski Renaultin kurssiin

Talous
 
MIHAI BARBU / reuters
Torstaina kävi ilmi, että Ranskan valtion tutkijat olivat takavarikoineet useita tietokoneita, jotka kuuluivat Renaultin johtohenkilöille.
Torstaina kävi ilmi, että Ranskan valtion tutkijat olivat takavarikoineet useita tietokoneita, jotka kuuluivat Renaultin johtohenkilöille. Kuva: MIHAI BARBU / reuters
Fakta

Renaultin osake romahti

  Päästöhuijausepäilyjen jälkeen ranskalaisen autonvalmistajan Renaultin osake romahti torstaina noin kymmenen prosenttia.

  Ranskan valtion petostutkijat tekivät torstaina ratsian Renaultin osastoille, jotka liittyvät autojen moottoreiden sertifikointeihin ja testauksiin.

  Renaultin mukaan sen autoista ei ole löytynyt huijausohjelmistoa.

Ranskalaisen autonvalmistajan Renaultin osake syöksyi torstaina Pariisin pörssissä päästöhuijausepäilyjen takia. Myöhemmin päivällä kurssilasku kuitenkin tasaantui. Kaikkiaan kurssi laski päivän aikana noin kymmenen prosenttia.

Torstaina kävi ilmi, että Ranskan valtion tutkijat olivat takavarikoineet useita tietokoneita, jotka kuuluivat Renaultin johtohenkilöille. Takavarikot tehtiin autonvalmistajan niillä osastoilla, jotka liittyvät autojen moottoreiden sertifiointeihin ja testauksiin.

Tämä viittasi siihen, että tutkimuksissa on kyse Renaultiin liittyvästä päästöhuijauksesta.

Ranskan ympäristöministeri Ségolène Royal kuitenkin sanoi myöhemmin torstaina, ettei Renaultin autoista ei ole löydetty huijausohjelmistoa.

Royalin mukaan Renaultin dieselautojen päästöt kuitenkin ylittivät sallitut rajat, uutistoimisto Reuters kertoi.

Royalin mukaan vastaavia hiilidioksidi- ja typen oksidipäästöjä on muidenkin valmistajien autoissa.

Renault vahvisti, että tutkimukset ovat käynnissä sen tehtailla. Yhtiön mukaan tutkijat eivät kuitenkaan ole löytäneet viitteitä siitä, että Renaultin autoissa olisi niin sanottua huijausohjelmistoa.

Uutinen Renaultin tiloihin tehdystä ratsiasta vaikutti myös muiden autonvalmistajien osakekursseihin. BMW:n, Daimlerin ja Volkswagenin osakekurssit laskivat pahimmillaan viisi prosenttia.

Autonvalmistajat ovat olleet suurennuslasin alla viime syksystä lähtien, kun kävi ilmi, että saksalainen autojätti Volkswagen oli huijannut järjestelmällisesti päästötestejä Yhdysvalloissa.

Volkswagenin 11 miljoonassa dieselautossa oli huijausohjelmisto, joka oli suunniteltu muuttamaan päästöjä silloin, kun autoja testattiin.

Muun muassa Ranskan viranomaiset kertoivat tuolloin aloittavansa tutkimukset sekä Volkswagenin että muiden autonvalmistajien toimista päästöihin liittyen.

Ranskan hallituksen tutkimuksissa on Reutersin mukaan 100 ranskalaisten autoyhtiöiden valmistamaa autoa, joista 25 on Renaultin autoja.

Renaultin kilpailija, Ranskan suurin autonvalmistaja Peugeot, ehti jo julkaista tiedotteen, jonka mukaan se ei ole ollut tutkinnan kohteena.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat