Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Whatsapp muuttuu kokonaan ilmaiseksi, Instagram lisää mainosten kohdentamista

Talous
 
NACHO DOCE / REUTERS
Whatsapp on Facebookin omistama viestipalvelu.
Whatsapp on Facebookin omistama viestipalvelu. Kuva: NACHO DOCE / REUTERS

Satojen miljoonien ihmisten käyttämät Whatsapp-viestipalvelu ja Instagram-kuvapalvelu yrittävät alkaa tienata käyttäjäkunnallaan uusilla tavoilla.

Whatsapp on tähän mennessä perinyt dollarin suuruista vuosimaksua osalta käyttäjistä. Yhtiö kertoi maanantaina blogissaan, että se luopuu vuosimaksusta ja aikoo tienata käyttäjillään muilla tavoin.

Whatsapp on älypuhelimissa toimiva suosittu sovellus, jonka kautta voi lähettää viestejä, kuvia, ääntä ja videota. Palvelulla on yhtiön mukaan liki miljardi käyttäjää.

Whatsapp lupaa, että se ei aio avata palvelua mainostajille. Sen sijaan yhtiö muuttaa sovellusta tämän vuoden aikana siten, että Whatsappin kautta voi pitää yhteyttä yrityksiin ja muihin organisaatioihin.

Blogissa yhtiö kertoo kaksi esimerkkiä yhteydenpidosta: pankki ja käyttäjä voivat olla yhteydessä luvattomien rahansiirtojen estämiseksi, ja lentoyhtiö voi tiedottaa lentojen myöhästymisestä.

Rahaa Whatsapp tienaisi talouslehti Financial Timesin (FT) mukaan keräämällä maksuja yrityksiltä.

Myös kuvapalvelu Instagram kertoi maanantaina muutoksista liiketoiminnassaan. Instagram on Whatsappin tapaan Facebookin omistama palvelu, jossa voi jakaa muille kuvia ja videoita.

Instagramin johtaja Marne Levine kertoi FT:lle, että yhtiö aikoo panostaa mainostajien houkutteluun. Lehden mukaan Instagram yrittää houkutella mainostajikseen erityisesti pieniä yrityksiä.

Mainontaa pyritään myös kohdentamaan tarkemmin tekemällä yhteistyötä emoyhtiö Facebookin kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat