Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Renault kiistää huijanneensa päästömittauksia

Ranskalainen autojen valmistaja myöntää, että sen autot tuottavat liikenteessä enemmän päästöjä kuin laboratoriossa.

Talous
 
JACKY NAEGELEN
Ranskalainen Renault lupaa panna autojensa päästöt kuriin.
Ranskalainen Renault lupaa panna autojensa päästöt kuriin. Kuva: JACKY NAEGELEN

Ranskalainen autojen valmistaja Renault lupaa panna autojensa päästöt kuriin, yhtiön edustaja lausui maanantaina uutistoimisto Reutersin mukaan.

Viime viikon torstaina kävi ilmi, että Ranskan viranomaiset olivat tehneet ratsian Renaultin toimitiloihin päästöhuijaukseen liittyvissä tutkimuksissa. Kun tieto ratsiasta levisi, Renaultin osake syöksyi Pariisin pörssissä yli 20 prosenttia.

Samalla selvisi, että Renaultin autot olivat päästäneet testeissä luvattua enemmän hiilidioksidia ja typenoksideita.

Maanantaina Renault kertoi, että se aikoo esitellä lähiviikkoina suunnitelman, jolla se aikoo vähentää autojensa päästöjä. Renaultin myynnistä ja markkinnoista johtaja Thierry Koskas korosti, että Renault ei ole huijannut päästötesteissä samaan tapaan kuin Volkswagen.

”Renault ei ole huijannut. Me emme käytä mitään ohjelmistoa tai muita petollisia menetelmiä”, hän sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

”Testiolosuhteissa noudatamme testien normeja.” Koskas myönsi samalla, että todellisissa olosuhteissa autot päästävät enemmän päästöjä kuin testitilanteessa.

Monien valmistajien autojen hiilidioksidin ja typenoksidienpäästöt ovat viranomaisten testeissä olleet luvattua suuremmat.

Vielä ei ole tiedossa, miten paljon enemmän päästöjä autot olivat tuottaneet.

Se on tiedetty kuitenkin pitkään, että autojen todelliset kulutuslukemat ovat jotain ihan muuta kuin mitä autonvalmistajat kertovat.

Tämä johtuu osaltaan päästömittauksista, jotka on suunniteltu siten, etteivät testien antamat päästömäärät eivät kerro päästöjen määrästä liikenteessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat