Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Biotie ja Acorda ovat yhdistymässä

Yhdysvaltalaiselta Acordalta tuli suomalaisen Biotien osakkeiden ostotarjous. Tavoitteena nousta Parkinsonin taudin hoidon johtavaksi kehittäjäksi.

Talous
 

Biotie on saanut ostotarjouksen Acordalta. Pörssitiedotteen mukaan yhtiöt ovat solmineet tiistaina yhdistymissopimuksen.

Sopimuksen mukaan yhdysvaltalainen Acorda tekee suoraan omistamansa tytäryhtiön kautta julkisen ostotarjouksen Suomessa ja Yhdysvalloissa hankkiakseen muun muassa kaikki suomalaisen Biotien liikkeeseen laskemat osakkeet ja osakeoptio-oikeudet, jotka eivät ole Biotien tai sen tytäryhtiöiden omistuksessa.

Biotien hallitus suosittelee Biotien osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä. Hallituksen päätös suosituksesta on yksimielinen.

Acordan toimitusjohtaja tohtori Ron Cohen sanoo tiedotteessa: ”Biotien hankinta tekee Acordasta johtavan Parkinsonin taudin hoitomuotojen kehittäjän kolmine kliinisessä vaiheessa olevine yhdisteineen, joilla on potentiaalia parantaa Parkinsonin tautia sairastavien ihmisten elämää.”

Biotien pisimmälle edennyt kliininen ohjelma, totsadenantti, on Cohenin mukaan lupaava lääke, jota kehitetään vähentämään päivittäistä toimintakykyä lamauttavaa off-aikaa motorisista tilanvaihteluista kärsivillä potilailla.

Adenosiini-reseptorisalpaajat voivat Cohenin mukaan olla yli 20 vuoteen ensimmäinen uusi lääkeaineluokka, joka on hyväksytty Parkinsonin taudin hoitamiseen Yhdysvalloissa. Yhdysvalloissa noin 350 000 Parkinsonin tautia sairastavaa ihmistä kärsii motorisista tilanvaihteluista, joihin totsadenantti voisi olla paljon kaivattu hoitovaihtoehto.

Myyntilupahakemus pyritään jättämään vuoden 2018 loppuun mennessä.

Biotien hallituksen puheenjohtaja William M. Burns sanoo tiedotteessa, että saatu ostotarjous on osakkeenomistajille houkutteleva ja huomioi Biotien strategisen arvon. Yritysjärjestely tuo yhteen Biotien ja Acordan asiantuntemuksen ja voimavarat.

Acorda on bioteknologiayritys, joka keskittyy kehittämään lääkkeitä, jotka parantavat neurologisista sairauksista kärsivien ihmisten elämää.

Biotie on lääkekehitysyhtiö, joka kehittää tuotteita erityisesti rappeuttaviin hermosairauksiin ja psykiatrisiin häiriöihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat