Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yhdysvaltalainen yritys aikoo ostaa Biotien

Yhdysvaltalaiselta Acordalta tuli suomalaisen Biotien osakkeiden ostotarjous. Tavoitteena nousta Parkinsonin taudin hoidon johtavaksi kehittäjäksi.

Talous
 

Yhdysvaltalainen biotekniikkaa kehittävä Acorda on tehnyt julkisen ostotarjouksen suomalaisesta lääkekehitysyhtiöstä Biotiestä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan tarjouksen arvo 363 miljoonaa dollaria eli 333 miljoonaa euroa.

Biotien hallitus suosittelee osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä.

Acorda tarjoaa Biotien osakkeista 0,2946 euroa käteisenä. Se on 95 prosenttia enemmän kuin yhtiön osakkeen arvo maanantaina.

”Biotien hankinta tekee Acordasta johtavan Parkinsonin taudin hoitomuotojen kehittäjän kolmine kliinisessä vaiheessa olevine yhdisteineen, joilla on potentiaalia parantaa Parkinsonin tautia sairastavien ihmisten elämää”, sanoo Acordan toimitusjohtaja Ron Cohen pörssitiedotteessa.

Biotien hallituksen puheenjohtaja William M. Burns sanoo tiedotteessa, että saatu ostotarjous on osakkeenomistajille houkutteleva ja huomioi Biotien strategisen arvon. Yritysjärjestely tuo yhteen Biotien ja Acordan asiantuntemuksen ja voimavarat.

Acorda on bioteknologiayritys, joka keskittyy kehittämään lääkkeitä, jotka parantavat neurologisista sairauksista kärsivien ihmisten elämää.

Vuonna 1998 perustettu Biotie on erikoistunut rappeuttaviin hermosairauksiin ja psykiatrisiin häiriöihin kehitettäviin lääkkeisiin.

Nykyinen Biotie syntyi vuonna 2002, jolloin turkulainen Biotie, espoolainen Contral Pharma ja Carbion yhdistyivät.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat