Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uudenmaan sairaalat vaihtavat Soneran liittymiin

22 000 Husin työntekijää käyttää kohta ongelmista kärsinyttä Soneran verkkoa

Talous
 

Soneran matkapuhelinverkon tiistaisista ongelmista ovat kärsineet myös sairaalat. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) ongelmat koskettivat Porvoon sairaalan aluetta.

Sairaanhoitopiirin mukaan kaikki kriittiset palvelut saatiin sielläkin turvattua, eikä potilasturvallisuutta vaarantavista tilanteista ole raportoitu.

Länsi-Savo-lehden mukaan Mikkelissä oli sen sijaan tiistaina aamupäivällä vakavia tilanteita, koska leikkaussaleihin ei saatu lääkäreitä ripeästi paikalle.

”Aikaisin aamulla havaittiin, ettei takapäivystäjiä saada puhelimella kiinni. Saivat nukkua rauhassa, vaikka sairaalassa oli kovasti hoitotyötä vailla lääkäriä”, Etelä-Savon sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Kati Myllymäki kertoi lehden mukaan.

Hus on parhaillaan vaihtamassa matkapuhelinoperaattoriaan Elisasta Soneraan. Yli 22 000 työntekijän liittymät vaihtuvat. Pelottavatko Soneran ongelmat?

”Eiköhän tämmöinen ongelma voi sattua mille operaattorille hyvänsä”, sanoo johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi. Sairaanhoitopiiri valitsi Soneran tarjouskilpailussa, jonka yksi kriteeri oli hinta.

Hus:n salainen ase verkko-ongelmia vastaan on Mäkijärven mukaan perinteinen lankapuhelin.

”Niiden avulla voimme toimia aika hyvin ilman kännyköitäkin. Tietysti lankapuhelinverkostosta aiheutuu jonkin verran kustannuksia, mutta valmiuden ja toimintakyvyn ylläpitämisestä niitä aiheutuu.”

Kriittisimmillä päivystysalueilla ja muissa tärkeimmissä paikoissa on jatkossakin varayhteytenä jonkin verran myös nykyisen operaattorin eli Elisan liittymiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat