Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HKScanin toimitusjohtaja yllättyi potkuistaan

Hallituksen puheenjohtaja ei suostu sanomaan potkuista mitään.

Talous
 
Sari Gustafsson / Lehtikuva
Hannu Kottonen yllättyi potkuistaan.
Hannu Kottonen yllättyi potkuistaan. Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Suomen suurin lihayhtiö HKScan antoi keskiviikkona toimitusjohtaja Hannu Kottoselle, 58, potkut.

Äkkilähtö tuli yllätyksenä myös nelisen vuotta yhtiötä johtaneelle Kottoselle.

”Toimitusjohtajan pitää lähtökohtaisesti varautua potkuihin. Ja vaikka ehkä jonkinlaisia merkkejä oli ilmassa, yllätyksenä potkut tulivat”, myöntää Kottonen.

Hallituksen puheenjohtaja Mikko Nikkula ei suostu sanomaan potkujen syistä mitään.

”Asiasta on sovittu yhteisymmärryksessä Kottosen kanssa.”

Nikula kuitenkin kiittelee Kottosen työtä.

”Kyllä Hannu on kehittänyt yhtiötä huomattavasti: yhtenäistänyt, tuonut rakenteellisia uudistuksia ja rakentanut vahvaa HK Scania.”

Kottonenkin arvioi, että yhtiö kehittyi hänen kaudellaan merkittävästi parempaan suuntaan.

”Tämä ei ollut sprintti, eikä klassinen matka, vaan keskimatka ja viesti”, entinen mestarisuunnistaja Kottonen luonnehtii.

Kottonen esitteli näkemyksiään liha-alasta laajasti vielä maanantaina Maaseudun Tulevaisuudessa. Se suututti ainakin osaa omistajakunnasta.

Suomen sikatilallisten puheenjohtaja, Martin Ylikännö arvioi Yleisradiolle, että Kottosen lähtö johtui kyvyttömyydestä vastata maatalousyrittäjien toiveisiin.

Potkut tulivat yllätyksenä myös analyytikoille, vaikka HKScanin tulos ei ole ollutkaan tavoitteiden mukainen.

”Ei tätä kyllä osannut odottaa. Minulla ei ole tiedossani mitään yksittäistä selkeää syytä, miksi näin kävi. Yhtiön tulos ei ole vielä tyydyttävällä tasolla, mutta on ollut silti paranemaan päin”, sanoo Joonas Häyhä Evliltä.

”Aika lailla puun takaa kyllä tuli. Kun mitään perusteluja ei anneta, eikä uutta toimitusjohtajaa ollut valmiina, herää kysymys, että mikä lopulta oli taustalla,” arvioi OP:n analyytikko Niclas Catani.

”Valtaa yhtiössä käyttävät tuottajaosuuskunnat. Hehän loppupeleissä päättävät, kuka tahtipuikkoa heiluttaa”, Catani lisää.

Erottamisensa takia Kottonen saisi vuosikertomuksen perusteella noin 750 000 eurn korvauksen, mikä vastaa puolentoista vuoden palkakaa. Hallituksen puheenjohtaja Nikula ei korvausta vahvista.

”Vuosikertomuksesta löytyy toimitusjohtajasopimus. Se pätee tapauksessa, jossa Kottonen olisi irtisanottu. Tilanteesta on sovittu hänen kanssaan yhteisymmärryksessä ja sopimus on luottamuksellinen”, Nikula kuittaa.

HKScan julkistaa tuloksensa helmikuun alussa. Yhtiön liikevaihto on noin kaksi miljardia euroa ja se työllistää 7 700 ihmistä. Toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa toistaiseksi tuotantojohtaja Aki Laiho.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat