Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aki Hintsan esiintymiset Davosissa johtivat positiiviseen ongelmaan: Ylitarjontaa yhteydenotoista

Syövästä toipuva suomalainen lääkäri puhui Maailman talousfoorumissa hyvinvoinnista

Talous
 
Linda Hintsa
Mika Häkkinen (vas.) Susie Wolff, Aki Hintsa ja Sebastian Vettel Davosin maisemissa. Häkkinen, Wolff ja Vettel olivat mukana Hintsan työpajassa.
Mika Häkkinen (vas.) Susie Wolff, Aki Hintsa ja Sebastian Vettel Davosin maisemissa. Häkkinen, Wolff ja Vettel olivat mukana Hintsan työpajassa. Kuva: Linda Hintsa

”Tämä on ylittänyt moninkertaisesti odotukseni”, Aki Hintsa sanoo.

HS tavoitti Hintsan perjantaina iltapäivällä Davosista. Suomalaislääkäri oli juuri menossa tapaamaan Singaporen yliopiston pääjohtajaa. Hintsalla oli perjantaina vielä edessään yleisökeskustelu syövän parannuskeinoista.

”Osallistun siihen lääkärinä ja potilaana.”

Hintsa, 57, tunnetaan formulakuljettajien ja yritysjohtajien lääkärinä ja valmentajana. Tällä viikolla Hintsa sai poikkeuksellisen mahdollisuuden, kun hän piti kaksi pitkää valmennustilaisuutta World Economic Forumissa (WEF) eli Maailman talousfoorumissa Davosissa. Tapahtumaa pidetään maailman merkittävimpänä huippujohtajien kohtaamispaikkana.

Omien tilaisuuksiensa ja syöpäkeskustelun lisäksi Hintsa osallistui Arianna Huffingtonin vetämään tilaisuuteen aivojen kapasiteetista.

Aki Hintsan mukaan esiintymiset ovat herättäneet niin laajaa huomiota, että hänen yrityksellään on positiivinen ongelma.

”Meillä on ylitarjontaa optioista – enemmän mahdollisuuksia kuin pystymme ihan lähitulevaisuudessa viemään eteenpäin. Yhteydenottoja eri yliopistoista, insituutioista ja yrityksistä on tullut paljon.”

Muun muassa BBC on käsitellyt Hintsan menetelmää Davosin yhteydessä.

Hintsan sessiot pidettiin Rinerhornin vuorella Davosin kupeessa. Ne olivat luonteeltaan intiimimpiä kuin useimmat WEFin yleisötilaisuudet. Paikalla molemmissa tilaisuuksissa oli noin seitsemänkymmentä henkilöä.

Hintsan kanssa esiintyivät Formula 1:n maailmanmestarit Sebastian Vettel ja Mika Häkkinen sekä testikuljettajana Formula 1:ssa toiminut britti Susie Wolff. Hintsa on toiminut kolmikon valmentajana. Keskustelua veti brittiläinen johtajuuden asiantuntija, professori Lynda Gratton.

Aki Hintsa kertoi Davosissa hyvinvointifilosofiastaan, joka perustuu ennaltaehkäisyyn.

”Korostin sitä, että hyvinvoinnilla on vaikutusta myös suoritustasoon. Hyvä suoritustaso on hyvinvoinnin sivutuote”, Hintsa sanoo.

Hintsan menetelmässä hyvinvointi on jaettu kuuteen lohkoon. Kaiken keskellä on ”core”, ihmisen ydin, joka on ensin pantava kuntoon.

Hintsan mukaan juuri ydinasiat kiinnostivat eniten tilaisuuksiin osallistuneita johtajia

”Minulle tuli eniten kysymyksiä siitä, kuinka voin käytännössä löytää oman identiteettini”, Hintsa kertoo.

”Oli melkein vaikea päästä pois tilaisuuden jälkeen, kun niin monet halusivat jatkaa keskustelua.”

WEFin perustaja Klaus Schwab kutsui Hintsan puhujaksi sen jälkeen kun järjestäjät olivat etsineet maailmalta sopivaa puhujaa, joka kertoisi huippujohtajille hyvinvoinnin merkityksestä ja ennaltaehkäisevistä menetelmistä.

Hintsan maine maailmalla perustuu erityisesti hänen työhönsä Formula 1 -tallien palveluksessa. Hintsa on toiminut Häkkisen ja Vettelin lisäksi muun muassa Kimi Räikkösen ja Lewis Hamiltonin lääkärinä ja valmentajana.

Davosissa julkistettiin myös Heiaheia-startupin kehittämä Hintsa Better Life -sovellus, joka esittelee tarkemmin Hintsan menetelmää. Sovelluksen on kehittänyt liikuntasovelluksestaan tunnettu Heiaheia, joka fuusioitui äskettäin Hintsan valmennuspalveluita tuottavan Hintsa Performancen kanssa. Fuusion jälkeen yhtiön nimeksi tulee H2H Performance.

Yhtiön tuotejohtajan Olli Oksasen mukaan useampi kansainvälinen suuryritys kiinnostui Davosissa yhtiön valmennuspalveluista.

”Nähdessään sovelluksen he ovat ymmärtäneet, että ratkaisumme voi skaalata laajemmille henkilöstöryhmille”, Oksanen sanoo.

Sovelluksen latausmäärät eivät ole vielä tiedossa.

Hintsan metodi nojaa vahvasti tieteelliseen tutkimukseen. Davosin esiintyminen oli hyödyllinen myös tieteellisten kontaktien kannalta, Hintsa kertoo.

”Tiedeyhteisö on ottanut menetelmämme vastaan suurella innolla”, Hintsa sanoo.

Hänen verkostossaan on mukana maailmalla vaikuttavia valmentamisen ja lääketieteen asiantuntijoita, kuten unitutkimuksistaan tunnettu Harvardin lääketieteellisen professori Steven Lockley.

Monia mallin osia on testattu formulakuskeilla.

”Ilman formuloita moni näistä asioista olisi teoriaa. Olemme testanneet asioita yhdessä maailman rajuimmista ja henkisesti vaativimmista urheilulajeista.”

”Formula 1 on paras silta huippu-urheilusta liike-elämään ja politiikkaan”, Hintsa sanoo.

HS julkaisi lauantaina 16. tammikuuta laajan artikkelin Hintsan menetelmästä ja hänen elämäntarinastaan. Aki Hintsa sairastui kesällä 2015 vaikeaan syöpään, mutta on toipumassa sairaudesta.

Linda Hintsa
Aki Hintsa (vas.), Susie Wolff, Lynda Gratton, Mika Häkkinen ja Sebastian Vettel keskustelevat hyvinvoinnista Davosissa. Gratton toimi tilaisuuden fasilitaattorina.
Aki Hintsa (vas.), Susie Wolff, Lynda Gratton, Mika Häkkinen ja Sebastian Vettel keskustelevat hyvinvoinnista Davosissa. Gratton toimi tilaisuuden fasilitaattorina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat