Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hintsa innosti Davosissa

Talous
 
Fakta

Kokous päättyy

 Maailman talousfoorumi päättyy lauantaina 23. tammikuuta.

 Kokoukseen osallistuivat muun muassa Yhdysvaltojen varapresidentti Joe Biden ja ulkoministeri John Kerry, Argentiinan presidentti Mauricio Macri, Kreikan pääministeri Alexis Tsipras ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

 Kokouksen teemoja olivat energiatalous, rajaton kasvu, maahanmuutto, syövän parannuskeinot, digitalisaatio ja ikääntyminen.

”Tämä on ylittänyt moninkertaisesti odotukseni”, sanoo perjantaina Davosista tavoitettu Aki Hintsa.

Formulakuljettajien ja yritysjohtajien lääkärinä ja valmentajana tunnettu Hintsa on tällä viikolla pitänyt kaksi pitkää valmennustilaisuutta World Economic Forumissa (WEF) eli Maailman talousfoorumissa. Tapahtumaa pidetään maailman merkittävimpänä huippujohtajien kohtaamispaikkana.

Hintsan mukaan esiintymiset ovat herättäneet laajaa huomiota. Muun muassa BBC on käsitellyt laajasti Hintsan menetelmää Davosin yhteydessä.

”Meillä on enemmän mahdollisuuksia kuin pystymme ihan lähitulevaisuudessa viemään eteenpäin. Yhteydenottoja eri yliopistoista, insituutioista ja yrityksistä on tullut paljon.”

Hintsan tilaisuudet pidettiin Rinerhornin vuorella Davosin kupeessa. Ne olivat luonteeltaan intiimimpiä kuin useimmat WEFin tilaisuudet. Paikalla molemmissa tilaisuuksissa oli noin seitsemänkymmentä ihmistä.

Hintsan kanssa esiintyivät Formula 1:n maailmanmestarit Sebastian Vettel ja Mika Häkkinen sekä testikuljettajana Formula 1:ssa toiminut Susie Wolff. Hintsa on toiminut kolmikon valmentajana. Keskustelua veti brittiläinen johtajuuden asiantuntija, professori Lynda Gratton.

Hintsa kertoi Davosissa hyvinvointifilosofiastaan, joka perustuu ennaltaehkäisyysn.

”Korostin sitä, että hyvinvoinnilla on vaikutusta myös suoritustasoon. Hyvä suoritustaso on hyvinvoinnin sivutuote.”

Hintsan menetelmässä hyvinvointi on jaettu kuuteen lohkoon. Kaiken keskellä on ”core”, ihmisen ydin, joka on ensin pantava kuntoon.

Hintsan mukaan juuri ydinasiat kiinnostivat eniten tilaisuuksiin osallistuneita johtajia

”Minulle tuli eniten kysymyksiä siitä, kuinka voin käytännössä löytää oman identiteettini”, Hintsa kertoo.

”Oli melkein vaikea päästä pois tilaisuuden jälkeen, kun niin monet halusivat jatkaa keskustelua.”

Davosissa julkistettiin myös Heiaheia-kasvuyhtiön kehittämä Hintsa Better Life -sovellus, joka esittelee tarkemmin Hintsan menetelmää.

Sovelluksen on kehittänyt liikuntasovelluksestaan tunnettu Heiaheia, joka yhdistyi äskettäin Hintsan valmennuspalveluita tuottavan Hintsa Performancen kanssa. Yhdistymisen jälkeen yhtiön nimeksi tulee H2H Performance.

Yhtiön tuotejohtajan Olli Oksasen mukaan useampi kansainvälinen suuryritys kiinnostui Davosissa yhtiön valmennuspalveluista.

”Nähdessään sovelluksen he ovat ymmärtäneet, että ratkaisumme voi skaalata laajemmille henkilöstöryhmille”, Oksanen sanoo.

Sovelluksen latausmäärät eivät ole vielä tiedossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat