Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Google suostuu maksamaan satojen miljoonien verorästit – ”haluamme maksaa oikean määrän veroja”

Agressiivisesta veronkierrosta syytetty tekniikkajätti suostuu maksamaan Britanniaan 170 miljoonan euron verorästit.

Talous
 
PETER POWER / Reuters
Google suostuu maksamaan tuntuvat verorästit Britanniassa. Se saattaa tarkoittaa sitä, että tietotekniikkajätti ryhtyy maksamaan enemmän veroa myös muualla maailmassa.
Google suostuu maksamaan tuntuvat verorästit Britanniassa. Se saattaa tarkoittaa sitä, että tietotekniikkajätti ryhtyy maksamaan enemmän veroa myös muualla maailmassa. Kuva: PETER POWER / Reuters

Tietotekniikkayhtiö Google ja Britannia ovat päässeet sopuun, jonka mukaan tekniikkajätti suostuu maksamaan satojen miljoonien verorästit.

Verorästien tarkka summa on 130 miljoonaa puntaa eli noin 170 miljoonaa euroa, kertovat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC sekä Financial Times.

”Kerroimme tänään, että aiomme maksaa enemmän veroa Britanniassa”, sanoi Googlen Euroopan johtaja Matt Brittin BBC:lle.

”Kansainväliset säännöt ovat muuttumassa ja Britannian hallitus on soveltamassa etunenässä noita sääntöjä. Muutamme siis toimintatapaamme täällä. Haluamme varmistaa, että maksamme oikean määrän veroja”, Brittin jatkoi.

Financial Timesin mukaan sopu tarkoittaa sitä, että Google saattaa ryhtyä maksamaan jatkossa enemmän veroa myös muissa maissa, joissa sitä on syytetty agressiivisesta verojen välttelystä.

Britannian ja Googlen välisen sovun mukaan Google sitoutuu maksamaan Britannialle verorästejä yli kymmenen vuoden ajalta. Britannia on Googlelle keskeinen markkina-alue.

BBC:n mukaan Google maksoi esimerkiksi vuonna 2013 Britanniassa veroja vain 20,4 miljoonaa puntaa eli noin 27 miljoonaa euroa. Tämä on todella pieni summa, sillä Google myi tuona aikana palveluita Britanniassa 3 800 miljoonalla punnalla eli 5 000 miljoonalla eurolla.

Sopua edelsi Britannian verottajan Googleen kohdistunut, vuosia kestänyt tilitarkastus.

Verottaja on selvittänyt muun muassa sitä, onko Google vältellyt veronmaksua ohjatessaan tuottonsa yhtiön Euroopan toimintojen päämajaan Irlantiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat