Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

FT: Pankit haluavat valjastaa keinoälyn korvaamaan sijoitusneuvojat

Vuonna 2013 voimaan tulleet säädökset tekivät piensijoittajien neuvomisesta taloudellisesti kannattamatonta Britanniassa. Sama voi olla pian edessä myös Suomessa.

Talous
 
TOBY MELVILLE / Reuters
Muun muassa Barclays-pankki suunnittelee piensijoittajille omaa verkkoneuvontaa, kertoo Financial Times.
Muun muassa Barclays-pankki suunnittelee piensijoittajille omaa verkkoneuvontaa, kertoo Financial Times. Kuva: TOBY MELVILLE / Reuters

Sijoitustuotteiden kauppaa koskevat säädökset tekivät piensijoittajien talousneuvonnasta kannattamatonta Britanniassa muutama vuosi sitten. Nyt pankit ovat kuitenkin palaamassa takaisin markkinoille uuden edullisen ratkaisun avulla.

Talouslehti Financial Timesin mukaan ainakin Barclays, Royal Bank of Scotland, Lloyds sekä Santander ovat kehittämässä verkkosivustoja, joissa ”robottineuvoja” antaisi piensijoittajille neuvoja mahdollisista sijoituskohteista. Käytännössä asiakkaat vastaisivat muutamaan taloudellista tilannettaan koskevaan kysymykseen, jonka jälkeen ohjelma kertoisi, mihin rahastoihin tai muihin sijoituksiin rahoja kannattaisi hajauttaa.

Konservatiivien kansanedustaja Mark Garnier arvioi FT:n haastattelussa, että tietokoneen ohjastama neuvonta voi auttaa useita sijoitusvinkkejä kaipaavia ihmisiä, mutta varsinainen ratkaisu se ei kuitenkaan ole.

”Se ei auta ihmisiä aloittamaan taloussuunnitteluaan heti, kun he alkavat ansaita rahaa. Käytännön sijoitusneuvonta pystyy siihen”, Garnier arvioi.

Vuonna 2013 voimaan tulleet säädökset tekivät piensijoittajien neuvomisesta taloudellisesti kannattamatonta Britanniassa.

Vastaavat sijoitusneuvonnan säädökset ovat muuttumassa parin vuoden päästä myös Suomessa. Silloin tullee voimaan uusi Mifid II -direktiivi, joka pakottaa sijoitustuotteiden myyjät avaamaan hinnoittelunsa. Pankeilla ei ole kuitenkaan varaa vastaavaan rajanvetoon kuin Britanniassa, sillä Suomessa on niin vähän varakkaita ihmisiä.

Suomessa pankkien ratkaisu on yksinkertaistaa sijoitustuotteita niin, että sijoitusneuvonta ei vie paljon aikaa. Tällöin voidaan päätyä vastaaviin ratkaisuihin kuin mitä Britanniassa suunnitellaan.

Lue lisää sijoitusneuvonnan tulevaisuudesta Suomessa täältä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat