Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onko ajokoiran näköinen johtaja ihanne? Liikunta ja terveet elämäntavat ovat yleistyneet, vastaavat toimitusjohtajat

Professorit Janne Tienari ja Susan Meriläinen kirjoittivat HS:n Vieraskynä-palstalla, että ajokoiran näköisestä johtajasta on tullut ihanne. Kolme toimitusjohtajaa vastaa professorien väitteisiin.

Talous
 
Juhani Niiranen / HS
”Liikunta ja terveelliset elämäntavat auttavat jaksamaan”, sanoo Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen.
”Liikunta ja terveelliset elämäntavat auttavat jaksamaan”, sanoo Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Lähes kaikki johtajat harrastavat nykyisin liikuntaa ja pyrkivät noudattamaan terveellisiä elämäntapoja. HS:n haastattelemien johtajien mukaan se on tarpeen, jotta ylipäätään jaksaa työelämässä.

”Kyllä se on yleistynyt varsinkin, jos työn vuoksi joutuu matkustamaan paljon. Ihmiset huolehtivat liikunnasta, ruokavaliosta ja riittävästä levosta ja unesta”, sanoo eläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio, jonka urheilulaji on suunnistus.

Sen sijaan he eivät ole huomanneet, että tämä olisi johtanut ulkonäön korostumiseen ihmisten arvioinnissa työmarkkinoilla kuten professorit Janne Tienari ja Susan Meriläinen kirjoittivat lauantaina HS:n Vieraskynä-palstalla.

Tienarin ja Meriläisen mukaan ajokoiran näköisestä johtajasta on tullut ihanne. ”Tuo on hölynpölyä”, sanoo Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen.

”Liikunta ja terveelliset elämäntavat auttavat jaksamaan. Se tarve tulee ihmisen sisältä, eikä koske pelkästään johtajia vaan muitakin ihmisiä.”

Työeläkeyhtiö Varman toimitusjohtaja Risto Murto ei usko, että urheilullinen johtaja rekrytoisi vain urheilevia alaisia.

”Hyvä johtaja ei palkkaa itsensä kopioita”, hän sanoo.

Risto Murron mukaan johtajien elämäntavat ovat muuttuneet paljon 20–30 vuodessa.

”Varsinkin globaalisti toimivissa yrityksissä johtajilla on paljon matkustuspäiviä eri aikavyöhykkeillä. Jaksamiselta vaaditaan paljon, kun yhtiöt työskentelvät käytännössä 24 tuntia vuorokaudessa.”

Kaikkien kolmen mielestä liikunta on tullut tärkeäksi muillekin kuin johtajille.

”Terveet elämäntavat ja itsestään huolehtiminen on selvästi aiempaa tärkeämpää myös nuorilla”, Inkeroinen sanoo.

Inkeroinen sanoo harrastavansa hiihtoa, golfia ja lenkkeilyä koirien kanssa.

”Yritän liikkua säännöllisesti, mutta aina ei löydy aikaa. Silloin yritän vähintään kävellä kokouspaikasta toiseen. Mutta periaatteessahan se on priorisointikysymys.”

Timo Ritakallion mukaan liikunnalle löytyy aikaa lähinnä aamuisin ja viikonloppuisin. ”Herään aamuisin puoli kuudelta. Silloin ehtii käydä lenkillä tai pelaamassa tennistä ennen työpäivää”, kertoo juuri hiihtolenkiltä tullut Ritakallio.

Lassi Rinne
”Hyvä johtaja ei palkkaa itsensä kopioita”, sanoo Varman toimitusjohtaja Risto Murto.
”Hyvä johtaja ei palkkaa itsensä kopioita”, sanoo Varman toimitusjohtaja Risto Murto.
Jussi Nukari / Lehtikuva
”Herään aamuisin 5.30, silloin ehtii käydä lenkillä tai pelaamassa tennistä ennen työpäivää”, kertoo Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio.
”Herään aamuisin 5.30, silloin ehtii käydä lenkillä tai pelaamassa tennistä ennen työpäivää”, kertoo Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat