Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinasta varoitus suursijoittaja Sorosille – ”valuuttakeinottelu voi epäonnistua”

Talous
 
Charles Platiau / Reuters
George Soros Pariisissa pidetyssä konferenssissa viime vuonna.
George Soros Pariisissa pidetyssä konferenssissa viime vuonna. Kuva: Charles Platiau / Reuters

Kiinan valtion kontrollissa oleva lehdistö varoittaa kansainvälistä suursijoittajaa George Sorosia keinottelemasta Kiinan valuuttaa yuania ja Hong Kongin dollaria vastaan.

Kiinassa ilmestyvä englanninkielinen People´s Daily varoitti uutistoimisto Reutersin mukaan Sorosia, että mikäli tämä ryhtyy keinotteluun näitä valuuttoja vastaan, seurauksena on mitä ilmeisimmin epäonnistuminen.

Lehden toimituksellinen mielipide katsoi, että pohjimmiltaan Kiinan talouden perusteet ovat kunnossa, vaikka kasvu on heikentynyt, osakemarkkinoilla on heiluntaa ja yuanin arvo dollariin nähden on alentunut.

Soros esiintyi viime viikolla Yhdysvalloissa tv-haastattelussa. Hän ennusti Kiinan talouden päätyvän kovaan äkkinäiseen pudotukseen, mikä johtaa maailmanlaajuiseen deflaatioon, yleiseen hintojen laskuun.

Soros kertoi muuttaneensa sijoituksiaan siten, että hän on pannut lisää rahaa Yhdysvaltain valtion joukkovelkakirjoihin. Toisaalta hän veikkaa sen puolesta, että Aasian maiden valuutat ja raaka-aineita tuottavien maiden taloudet heikkenevät.

Uutistoimisto Xinhua varoitti myös keinottelemasta Kiinan valuuttaa ja osakkkeita vastaan huomauttaen, että tehtyjen hallinnollisten uudistusten jälkeen väärin veikkaajat joutuvat kärsimään aiempaa raskaammin.

Kiinan keskuspankin politiikkana on pitää yuan vakaana tiettyä valuuttakoria vastaan. Hong Kongin keskuspankilla taas ei ole aikeita lopettaa Hong Kongin dollarin sidosta Yhdysvaltain dollariin, huolimatta viime aikojen heilunnasta.

Pitkään suursijoittajana toiminut Soros loi uransa New Yorkissa. Hänen perustamansa Quantum Fund oli yksi ensimmäisistä suuririskisistä hedge-rahastoista.

Soros muistetaan onnistuneista valuuttakeinotteluista. Hän tienasi vuonna 1992 miljardiomaisuuden keinottelemalla Britannian punnalla.

Häntä on syytetty myös 1990-luvun lopun Aasian finanssikriisin pahentamisesta keinottelulla, minkä Soros itse on kiistänyt.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat