Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aasian osakemarkkinat taas luisuun – maailmatalouden tila huolestuttaa

Talous
 

Aasian osakemarkkinoilla kurssit kääntyivät jälleen tiistaina laskuun, kun merkit maailmantalouden kasvun hidastumisesta epäilyttivät sijoittajia.

Myös raakaöljyn hinta kääntyi laskuun, kun suurilta tuottajilta ei ole tullut edelleenkään viestejä tuotannon rajoittamisesta.

Japanissa Nikkei-indeksi putosi tiistaina 2,3 prosenttia ja Hong Kongin pörssin pääindeksi aleni 1,9 prosenttia.

”Katsoi minne tahansa, Kiinaan, Yhdysvaltoihin ja öljyn hintaan, ei ole näkyvissä mitään sellaista, joka vahvistaisi käsitystä, että talouden perustekijät olisivat paranemassa”, arvioi PineBridge-sijoitusyhtiön Tatsushi Maneo uutistoimisto Reutersin mukaan.

Raakaöljyn hinta on tällä viikolla pudonnut jo noin seitsemän prosenttia viime viikolla tapahtuneen toipumisen jälkeen.

Seurauksena öljy-yhtiöiden kurssit ovat edelleen kurimuksessa. Myös rahalaitosten ja pankkien kurssit ovat kärsineet seurauksena siitä, että pankit ovat lainanneet massiivisesti varoja energiayhtiöille.

Ainoa asia, joka tässä tilanteessa voi toimia vastavoimana, on Yhdysvaltain keskuspankki, jolla on korosta päättävä kokous keskiviikkona. On yleisesti odotettu, että pankki jatkaa kiristämistä ja nostaa jälleen ohjauskorkoa, mutta heikenneiden näkymien takia on mahdollista, että korotuksesta tällä viikolla luovutaan.

Tämä parantaisi osakkeisiin sijoittavien näkymiä.

Myös Japanin keskuspankilla on kokous tällä viikolla. Sijoittajien toiveissa on, että pankki päättää keventää rahamarkkinoita ilmoittamalla arvopapereiden lisäostoista.

Markkinoilla huolettaa ilmeisesti eniten se, että rahaviranomaisten ja markkinatoimijoiden käsitysten taloustilasta katsotaan eriytyneen. Viranomaisilla on optimistisempi kuva kuin niillä, jotka sijoittavat asiakkaidensa rahoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat