Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Björn Wahlroosin hallituspalkkio Nordeasta nousee 287 400 euroon

Talous
 
Pete Aarre-Ahtio
Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos.
Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos. Kuva: Pete Aarre-Ahtio

Nordean hallituksen jäsenet ovat saamassa kolmen prosentin korotuksen vuosipalkkioihinsa. Nordean nimitysvaliokunta ehdottaa korotuksia ja entisen hallituksen valitsemista uudelleen.

Nimitysvaliokunta ehdottaa samalla, että nykyinen hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos jatkaa tehtävässään. Hänen vuosipalkkionsa on nousemassa 287 400 euroon.

Nimitysvaliokunta ehdottaa, että hallituksen jäseniksi seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen asti valitaan uudelleen Wahlroos, Marie Ehrling, Tom Knutzen, Robin Lawther, Lars G Nordström, Sarah Russell, Silvija Seres, Kari Stadigh ja Birger Steen.

Samalla nimitysvaliokunta ehdottaa, että hallituksen varapuheenjohtajalle maksetaan 136 500 euroa ja muille hallituksen jäsenille kullekin 88 850 euroa vuodessa.

Lisäksi hallituksen palkkiovaliokunnan, tarkastusvaliokunnan ja riskivaliokunnan työhön osallistumisesta maksetaan 36 050 euron palkkio valiokunnan puheenjohtajalle ja 25 750 euron palkkio kullekin muulle jäsenelle, Nordea tiedottaa.

Nimitysvaliokunta perustelee kolmen prosentin korotusta sillä, että hallitustyöskentely Nordeassa on muuttunut entistä monimuotoisemmaksi ja vie yhä enemmän aikaa.

”Hallituksen valiokunnilta vaaditaan myös yhä laajempaa valmistelutyötä. Näin ollen hallituksen jäsenille maksettavien palkkioiden korotus on perusteltu”, nimitysvaliokunta katsoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat