Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Negatiiviset korot painoivat Nordean tulosta – korkokate romahti

Talous
 
Teemu Salonen / Lehtikuva
Nordean liikevoitto pieneni viime vuoden viimeisellä neljänneksellä.
Nordean liikevoitto pieneni viime vuoden viimeisellä neljänneksellä. Kuva: Teemu Salonen / Lehtikuva

Nordean liikevoitto ennen kertaluontoisia eriä supistui viime vuoden viimeisellä neljänneksellä neljä prosenttia 1 114 miljoonaan euroon.

Peruspankkitoiminnan korkokate supistui peräti kahdeksan prosenttia verrattuna viime vuoden viimeiseen neljännekseen ja oli 1 241 miljoonaa euroa.

Nordean toimintamaista Ruotsin ja Tanskan keskuspankit ovat paineneet ohjauskorot selkeästi miinuksella. Se tarkoittaa, ettei pankki saa luottojen ja talletusten välisestä korkoerosta juuri tuottoa.

Koko vuoden 2015 osalta Nordean tuotot ilman kertaluontoisia eriä kasvoivat silti prosentin ja paikallisissa valuutoissa laskettuna kolme prosenttia.

Alkuvuonna korkokatteen romahdusta korvasi arvopaperikaupan ja varainhoidon palkkioiden voimakas kasvu. Sitä ruokki osakemarkkinoiden nousu ja valuuttamarkkinoiden heilahtelu.

Vuoden loppua kohden palkkiotuottojen kasvu kuitenkin hiipui. Pankin koko vuoden liikevoitto ilman kertaluontoisia eriä kuitenkin parani seitsemän prosenttia 4 791 miljoonaan euroon.

”Vuosi 2015 oli haastava. Tilanteeseen vaikuttivat poikkeuksellisen matalat korot, markkinoiden myllerrykset ja geopoliittiset jännitteet. Näissä markkinaoloissa voimme olla tyytyväisiä siihen, että Nordean tuotot kasvoivat kolme prosenttia paikallisissa valuutoissa laskettuna”, konsernijohtaja Casper von Koskull sanoo tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat