Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Osakesalkun hajautus on tärkeää

Talous
 

Pörssikurssit ovat sahanneet voimakkaasti ylös ja alas viime kuukausina. Tämän vuoden puolella osakkeet ovat halventuneet varsinkin Aasiassa.

Onko nyt ylipäätään oikea aika edes miettiä sijoittamista osakkeisiin?

Toki, sanoo Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri. Mutta vain, jos tähtäimessä on vuosien sijoitus.

”Jos tililläni olisi muutamia kuukausia rahaa vaikkapa asuntokaupan yhteydessä, en ikimaailmassa lähtisi niitä tässä tilanteessa sijoittamaan pörssiin”, hän sanoo.

”Jos taas sijoittaisin esimerkiksi lasteni rahoja hajauttaen kahdenkymmenen vuoden aikajänteellä, en olisi hirveän huolissani.”

Laskevien kurssien aikana voi tehdä onnistuneita sijoituksia. Lounasmeri kehottaa ryhtymään toimeen siksikin, että parempia aikoja odotellessa vuodet vierivät, eikä sopivaa hetkeä ehkä koskaan tule. Avainsanoja ovat rauhallisuus, systemaattisuus ja hajauttaminen.

On viisasta hajauttaa sijoituksia eri toimialoille. Tämän lisäksi nykyisessä tilanteessa on tärkeää muistaa myös ajallinen hajauttaminen. Kaikkia rahojaan ei ole ehkä järkeä syytää juuri nyt osakemarkkinoille.

Jos nyt ostaa osakkeita, voi ostaa niitä seuraavan kerran toiselta toimialalta vaikkapa syksyllä, Lounasmeri kehottaa. Näin jatkaen joukkoon osuu väistämättä hyviäkin ajanjaksoja.

”Järkevintä on aloittaa jostakin. Jos näin tekee, luulisin, että kymmenen vuoden kuluttua on aika tyytyväinen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat