Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiina ei horjuttanut Koneen menestystä

Talous
 
Jari Lam / Lehtikuva
Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth
Koneen toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth Kuva: Jari Lam / Lehtikuva

Hissejä ja liukuportaita valmistavan Koneen kannattavuus parani loka–joulukuussa sijoittajien ennakko-odotuksia enemmän.

Yhtiön liikevaihto oli 2,6 miljardia euroa ja liikevoitto 378,5 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi loka-joulukuun 2014 verrattuna 18 prosenttia ja liikevoitto 20 prosenttia.

Uutistoimisto Reutersin 15 analyytikon kyselyssä mediaaniennuste liikevaihdosta oli 2,4 miljardia euroa ja liikevoitosta 363 miljoonaa euroa. Mediaani tarkoittaa suuruusjärjestyksestä keskimmäistä lukua.

”Olen erittäin tyytyväinen vuoden 2015 laaja-alaiseen ja vahvaan kehitykseemme markkinaympäristössä, jonka kasvudynamiikassa tapahtui merkittäviä muutoksia. Johdimme liiketoimintaamme menestyksekkäästi Kiinan hidastuvalla markkinalla ja onnistuimme kiihdyttämään kasvuamme monilla muilla alueilla”, sanoo toimitusjohtaja Henrik Ehrnrooth osavuosikatsauksessa.

Kiina on yksi Koneen tärkeistä markkina-alueista. Maailman toiseksi suurimman kansantalouden kasvuvauhti on hidastunut, mikä on herättänyt sijoittajissa epäilyjä Kiinassa toimivien yritysten vaikeuksista.

Yhtiö arvioi liikevaidon kasvavan tänä vuonna 2–6 prosenttia ja liikevoiton olevan 1 220–1 320 miljoonan euron välillä. Vajaa tunti osavuosikatsauksen jälkeen Koneen osakkeen arvo oli vahvistunut kolme prosenttia Helsingin pörssissä.

”Olen vakuuttunut, että vaihtelevista markkinaolosuhteista huolimatta, entisestään parantunut kilpailukykymme ja sitoutunut henkilöstömme tulevat mahdollistamaan jatkuvan hyvän kehityksen tulevana vuonna”, Ehrnrooth sanoo osavuosikatsauksessa.

Koneen hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että viime vuoden tuloksesta maksettaisiin osinkoa 1,40 euroa. Uutistoimisto Reutersin kyselyssä analyytikot odottivat osinkoehdotuksen olevan 1,35 euroa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat