Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Telia-Soneran kannattavuus parani Suomessa

Talous
 
Sirpa Räihä / HS
Telia-Soneran toimitusjohtaja Johan Dennelind
Telia-Soneran toimitusjohtaja Johan Dennelind Kuva: Sirpa Räihä / HS

Teleoperaattori Telia-Soneran kannattavuus säilyi ennallaan loka–joulukuussa.

Yhtiö liikevaihto kasvoi vuoden 2014 vastaavasta ajankohdasta kuusi prosenttia 22,7 miljardiin kruunuun eli 2,4 miljardiin euroon ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä kolme prosenttia 4,9 miljardiin kruunuun eli 527 miljoonaan euroon.

Suomessa yhtiön kannattavuutta mittaava käyttökateprosentti 26 prosentista 28 prosenttiin. Käyttökate tarkoittaa yrityksen liiketoiminnan tulosta ennen poistoja, veroja ja rahoituseriä.

Yhtiöllä on ollut kesästä saakka vakavia häiriöitä matkapuhelinverkossaan, mutta se ole suuressa määrin vaikuttanut asiakkaiden määrään.

”Kannattavuutemme parani Suomessa ja matkaviestinpalvelujen liikevaihto kasvoi hinnantarkistusten ja lisämyynnin myötä”, sanoo toimitusjohtaja Johan Dennelind osavuosikatsauksessa.

Telia-Soneran langattomien liittymien määrä oli loka–joulukuussa Suomessa 3,306 miljoonaa, mikä oli 20 000 liittymää vähemmän kuin edellisellä vuosineljänneksellä.

Viime vuoden hyvän kassavirran ja vakaan taloudellisen aseman takia Telia-Soneran hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että viime vuodelta maksetaan osinkoa 3,00 kruunua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat