Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viime viikon häiriö Soneran verkossa johtui Nokiasta

Talous
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Soneran verkossa olleen laajan toimintahäiriön aiheutti joukko yhtäaikaisia ja poikkeuksellisia tapahtumia.
Soneran verkossa olleen laajan toimintahäiriön aiheutti joukko yhtäaikaisia ja poikkeuksellisia tapahtumia. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Verkkolaitteita valmistava Nokia ilmoittaa selvittäneen Soneran verkossa viime viikon tiistaina olleen laaja toimintahäiriön.

Nokian tiedotteen mukaan häiriön aiheutti joukko yhtäaikaisia ja poikkeuksellisia tapahtumia, jotka johtivat ylikuormitukseen osassa yhtiön toimittamaa järjestelmää.

”Järjestelmät on suunniteltu kestämään kaikkia ylikuormitustilanteita, mutta tässä tapauksessa tietty ei-kriittinen prosessointitoiminto, jonka olisi tullut kytkeytyä pois käytöstä, esti ylikuormituksen automaattisen purkautumisen. Tämä johti valitettaviin palvelukatkoksiin Soneran asiakkaille, mitä pahoittelemme syvästi”, Nokia ilmoittaa tiedotteessaan.

Nokia ilmoittaa korjanneensa ongelman ja pyrkii estämään tilanteen toistumisen tulevaisuudessa.

Soneran matkapuhelinverkon vika ulottui koko maahan. Se alkoi tiistaina 19. tammikuuta aamulla kello viisi ja kesti noin yhdeksän tuntia.

Tiistain vastaisena yönä Sonera käynnisti uudelleen tiedonsiirtoyhteyksistä vastaavan järjestelmänsä. Siihen liittyvät tietokannat olivat kuormittuneet, eikä Sonera halunnut niiden ylikuormittuvan. Se olisi saattanut osaltaan vaarantaa matkapuhelinverkon tiedonsiirron vakaan toiminnan.

19. tammikuuta vielä hiukan ennen puoltapäivää vain noin puolet verkon puheluista ja noin 70 prosenttia tekstiviesteistä onnistui. 3g-verkon puheluista onnistui tuolloin 60 prosenttia ja gsm-verkossa vain 35 prosenttia. Puoli kahdelta tiistai-iltapäivällä tilanne oli se, että 3g-puheluista 70 prosenttia toimi ja gsm-puheluista 60 prosenttia.

Soneran palveluissa esiintyi viime elokuussa ja syyskuussa useita merkittäviä häiriöitä. Niiden vuoksi Viestintävirasto selvitti viime vuonna tapahtuneita häiriöitä ja niihin johtaneita syitä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat