Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokia otti vastuun Soneran viime viikon häiriöstä Suomessa

Talous
 

Verkkolaitteita valmistava Nokia ilmoitti perjantaina selvittäneensä Telia-Soneran matkapuhelinverkossa viime viikon tiistaina olleen laajan toimintahäiriön Suomessa. Häiriö johtui Nokian verkkolaitteista.

Yhtiön mukaan häiriön aiheutti joukko yhtäaikaisia ja poikkeuksellisia tapahtumia. Niistä seurasi ylikuormittuminen osassa Nokian Telia-Soneralle myymään järjestelmää.

”Järjestelmät on suunniteltu kestämään kaikkia ylikuormitustilanteita, mutta tässä tapauksessa tietty ei-kriittinen prosessointitoiminto, jonka olisi tullut kytkeytyä pois käytöstä, esti ylikuormituksen automaattisen purkautumisen”, Nokia ilmoittaa tiedotteessaan.

”Tämä johti valitettaviin palvelukatkoksiin Soneran asiakkaille, mitä pahoittelemme syvästi.”

Nokia ilmoittaa korjanneensa ongelman ja pyrkii estämään sen toistumisen tulevaisuudessa.

Viime viikolla häiriöt matkapuhelinverkossa ulottuivat koko Suomeen. Häiriöt alkoivat tiistaina 19. tammikuuta kello viisi aamulla, ja ne kestivät noin yhdeksän tuntia. Häiriöiden aikana vain osa puheluista ja tekstiviestien lähetyksistä onnistui.

Telia-Soneran matkapuhelinverkossa on jo kesästä lähtien ollut selvästi enemmän häiriöitä kuin sen kilpailijoiden verkoissa, ilmenee Aalto-yliopiston Nettitutkan mittaustuloksista.

Matkapuhelinverkon toiminta parani marraskuuhun saakka, mutta sen jälkeen häiriöiden määrä alkoi taas kasvaa.

Tammikuun puoliväliin mennessä 30 prosenttia tiedonsiirtonopeuden mittauksista Telia-Soneran matkapuhelinverkossa epäonnistui, koska yhteyttä ei saatu lainkaan.

Telia-Soneran matkapuhelinverkko perustuu laajasti Nokian tekniikkaan. Myös Elisan matkapuhelinverkossa on runsaasti Nokian tekniikkaa.

Telia-Soneran kilpailijoiden Elisan ja Dna:n matkapuhelinverkoissa tiedonsiirto ei toiminut neljässä prosentissa mittauksia.

Mittauksia oli tammikuun puoliväliin mennessä tehty Telia-Soneran verkossa 17 000 eri puolilla Suomea. Yli 5 000 mittauksessa yhteyttä verkkoon ei ollut, minkä takia mittaus epäonnistui.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat