Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

DNA: Yli 99,9 prosenttia nyt myytävistä puhelimista on älypuhelimia

Puhelinvalmistajilta odotetaan tänä vuonna etenkin puhelimiin liitettäviä lisälaitteita.

Talous
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Lähes jokainen nyt ostettava puhelin on älypuhelin.
Lähes jokainen nyt ostettava puhelin on älypuhelin. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Teleoperaattoriyhtiö DNA:n vuonna 2015 myymistä puhelimista 95 prosenttia oli älypuhelimia, kun edellisvuonna osuus oli 89 prosenttia.

Vuodenvaihteessa älypuhelinten osuus nousi jo yli 99,9 prosentin, ja myytävistä puhelimista lähes kaikki ovat myös 4G-puhelimia.

Yhtiö kuvailee tilannetta historialliseksi.

”Asiakkaat hankkivat peruspuhelimia enää erittäin harvoin, vain erityisissä tilanteissa. Meillä on myynnissä enää vain kaksi perusmallia”, sanoo kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Aavikon mukaan Suomen puhelinmarkkinoilla älypuhelinten osuus on DNA:n lukuja pienempi mutta kuitenkin yli 90 prosenttia.

”Peruspuhelimia menee lähinnä pikaiseen tarpeeseen, jos vanha puhelin häviää. Yhä on myös vanhempien ihmisten joukko, jotka vanhempia puhelimia ostavat.”

Tammikuussa DNA:n myydyimmät puhelimet olivat korealaisen Samsungin Galaxy J5 ja kiinalaisen Huawein Honor 7. Aasialaisyhtiöt pitivät muitakin listan kärkisijoja, ja yhdysvaltalaisen Applen iPhone 6S oli myydyimpien listalla kuudentena.

Sen sijaan Elisan ja Soneran tammikuun listoilla uusin Iphone oli myydyin puhelin.

Microsoftin Lumia-puhelimia ylsi listauksissa kärkikolmikkoon vain Soneralla, jonka tammikuun kolmanneksi myydyin puhelin oli Lumia 640.

Elisa kertoo, että laitevalmistajilta odotetaan kuluvana vuonna etenkin älypuhelinten ominaisuuksia laajentavia lisälaitteita, kuten 360-kameroita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat