Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministeriö jatkaa Tullin pääjohtajan toimien selvittämistä

Helsingin poliisi epäilee Hartikaista viestintäsalaisuuden loukkaamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Talous
 
Vesa Moilanen
Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen.
Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen. Kuva: Vesa Moilanen

Valtiovarainministeriö päätti tänään Helsingin Sanomien tietojen mukaan jatkaa sen selvittämistä, onko Tullin pääjohtaja Antti Hartikainen mahdollisesti pidätettävä virantoimituksesta häneen kohdistuneiden rikosepäilyjen takia.

Ministeriö ilmoitti viime perjantaina (HS:n uutinen), että se kutsuu pääjohtajan kuultavaksi mahdollista virantoimitutuksesta pidättämistä varten. Kuuleminen järjestettiin tänään maanantaina, mutta asian selvittämistä jatketaan.

Helsingin poliisi epäilee Hartikaista viestintäsalaisuuden loukkaamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Asian ytimessä on pääjohtajan väärälle vastaanottajalle vahingossa lähettämä sähköposti. Vahingossa viestin vastaanottanut on merkittävässä asemassa Tullissa.

Hartikainen pyysi häntä tuhoamaan viestin ja olemaan välittämättä sitä eteenpäin. Myöhemmin Hartikainen sai selville, että vahingossa viestin saanut alainen oli vastoin hänen pyyntöään välittänyt viestin eteenpäin.

Vahingossa viestin saanut teki uskoo pääjohtajan saaneen tiedon viestin välittämisestä eteenpäin laittomasti. Välikohtaus tapahtui viime syksynä. Rikosilmoituksen pääjohtajasta teki viime viikon keskiviikkona Tulli.

Hartikaisen mielestä tehty rikosilmoitus perustuu virheellisiin olettamuksiin ja on siten täysin aiheeton.

Virkamies voidaan virkamieslain mukaan pidättää virantoimituksesta rikossyytteen ja sen edellyttämien tutkimusten ajaksi, jos näillä voi olla vaikutusta virkamiehen edellytyksiin hoitaa tehtäväänsä.

Syyttömyysolettaman mukaan rikoksesta epäilty on syytön siihen saakka, kunnes tuomioistuin hänet epäillystä rikoksesta mahdollisesti tuomitsee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat