Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miten hinnankorotus vaikuttaa kotonasi?

Talous
 
Helsingin Sanomat
Paula Pöntynen, Lounais-Espoon omakotiyhdistyksen puheenjohtaja

”Siirtomaksujen osuus sähkölaskustamme on nyt noin 30 prosenttia. Korotuksen jälkeen osuus nousisi 39 prosenttiin verottomasta hinnasta.

Korotus tarkoittaisi esimerkiksi joulukuun sähkölaskussamme 16 euroa lisämaksua. Se ei kuulosta paljolta, mutta kilpailuttaa ei voi, ja hinta voi nousta ensi vuonna vaikka yhtä paljon. Kerrostalojen siirtomaksun korottamiselle 50 prosentilla en näe mitään perusteita. Uskon, että siirtomaksujen korotukset nopeuttavat siirtymistä aurinko- ja maalämpöön sekä hajautettuun sähköntuotantoon, siis omavaraisuuden lisäämiseen.

Elämä on nykyään täysin sähköstä riippuvaista, kun kaikki hoidetaan internetissä ja puhelimien ja tietokoneiden laturit tarvitsevat sähköä.

Onneksi meillä on alakerrassa varaava takka ja ylhäällä ilmalämpöpumppu. Hankimme pumpun ovimyyjältä, koska olimme miettineet sitä jo aiemmin. Moni varmasti harkitsee lämpöpumppuja tai aurinkopaneeleita, että tulisi säästettyä sähköä, mutta vaihtoehtoisten ratkaisujen taloudellisuus ja toimivuus on vaikeaa selvittää.

Suuret sähköverkostot olivat hyviä aikanaan, mutta maailma muuttuu. Siirtomaksut nousevat väkisinkin, kun ylläpidetään maanlaajuista verkostoa.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat