Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teknologiateollisuus ei usko liikevaihdon kasvuun

Teknologiateollisuuden jäsenyritysten liikevaihto oli viime vuonna 20 miljardia euroa pienempi kuin vuonna 2008.

Talous
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Teknologiateollisuus edustaa muun muassa elektroniikka-alan yrityksiä.
Teknologiateollisuus edustaa muun muassa elektroniikka-alan yrityksiä. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Edunvalvontajärjestö Teknologiateollisuus ennustaa, että alan yhtiöiden liikevaihto ei kasva vielä tänäkään vuonna. Sen sijaan järjestö pitää mahdollisena, että alan yritysten yhteenlaskettu liikevaihto supistuu.

Teknologiateollisuuden toimitusjohtajan Jorma Turusen mielestä hallituksen pitäisi etsiä liikkumavaraa järkevin rakenneratkaisuin, jotka tasapainottavat heikkoa julkista taloutta.

”Rohkeiden rakenneuudistusten vastapainona pitäisi olla panostuksia tulevaan. Investoinnit kaipaavat ennustettavaa toimintaympäristöä, ja siksi on edelleen pidättäydyttävä teollisuuden kilpailukykyä vaarantavista päätöksistä”, Turunen sanoo tiedotteessa.

Järjestön mukaan alan yhtiöiden liikevaihto oli viime vuonna lähes 68 miljardia euroa. Se on lähes 20 miljardia vähemmän kuin vuonna 2008.

Työntekijöitä alan yrityksissä ole viime vuonna keskimäärin 282 000. Vuonna 2008 alan yritykset työllistivät Suomessa 326 000 työntekijää.

Suomen kustannuskilpailukyvyn Teknologiateollisuus arvioi olevan 18 prosenttia jäljessä keskeisistä kilpailijamaista. Siksi järjestö pitää erittäin tärkeänä, että ”yhteiskuntasopimusneuvotteluissa” saavutetaan kustannuskilpailukyvyn viiden prosentin parannus.

”Syksyn liittokohtaisissa neuvotteluissa haetaan sitten ratkaisua vientivetoiseen palkkaratkaisuun ja toiseen viiden prosentin parannukseen”, Turunen arvioi tiedotteessa.

Jäsenyrityksille tehdyn kyselyn mukaan loka–joulukuussa alan yritysten uusien tilausten arvo oli kahdeksan prosenttia pienempi kuin viime vuonna samalla ajanjaksolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat