Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Konecranes vakuuttaa: Fuusio kilpailija Terexin kanssa etenee

Nosturiyhtiö kertoi aloittavansa uuden säästöohjelman, jolla se yrittää päästä 25 miljoonan euron kustannussäästöihin vuoteen 2017 mennessä

Talous
 
Kaisa Rautaheimo / HS
Konecranesin nostureita Munkkisaaren telakalla heinäkuussa 2013.
Konecranesin nostureita Munkkisaaren telakalla heinäkuussa 2013. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Nostolaitteita valmistava Konecranes uskoo edelleen Terex-fuusion toteutumiseen kuluvan vuoden puoleen väliin mennessä.

Konecranes ilmoitti elokuussa yhdistyvänsä yhdysvaltalaisen kilpailijansa Terexin kanssa. Uuden Konecranes Terexin kotipaikka olisi verotussyistä Suomessa, vaikka Terex onkin yhtiöistä suurempi. Yhdysvalloissa yritysverotus on noin 35 prosenttia, mikä on saanut monet yritykset etsimään fuusiokumppaneita matalamman verotuksen maista.

Tammikuussa sijoittajat alkoivat epäillä, ettei fuusio toteudukaan. Kiinalaisyhtiö Zoomlion kiinnostui tuolloin Terexistä ja teki amerikkalaisyhtiöstä kilpailevan tarjouksen. Tarjouksen myötä Terexin markkina-arvo vahvistui useilla kymmenillä prosenteilla.

Konecranesiä kiinalaistarjous ei ole ainakaan toistaiseksi lannistanut.

”Konecranes on edelleen vakuuttunut, että yhdistyminen on erittäin houkutteleva mahdollisuus molemmille yhtiöille ja niiden osakkeenomistajille ja yhtiö on yhdistymisen takana ja sitoutunut siihen. Mielestämme osakemarkkinat aliarvioivat yhdistymiseen liittyvän arvonluontipotentiaalin”, Konecranes tiedotti keskiviikkona.

Vuoden 2014 luvuilla mitattuna uuden Konecranes Terexin liikevaihto olisi noin 10 miljardia dollaria eli nykykurssilla noin yhdeksän miljardia euroa.

Konecranesin mukaan molemmat yhtiöt jatkavat edelleen työtä eri maiden viranomaisten hyväksynnän saamiseksi. Fuusion toteutuminen on kuitenkin yhä epävarmaa myös Konecranesin mukaan.

”Yritysjärjestely on edelleen ehdollinen sekä Terexin että Konecranesin osakkeenomistajien hyväksynnälle, viranomaishyväksynnöille ja muille toteuttamisehdoille.”

Konecranes julkaisi keskiviikkona myös vuoden 2015 tilinpäätöksen. Yhtiö kertoi aloittavansa uuden säästöohjelman, jolla se yrittää päästä 25 miljoonan euron kustannussäästöihin vuoteen 2017 mennessä.

Yhtiön liikevaihto pysyi loka–joulukuussa lähes ennallaan.

Liikevaihtoa kertyi 609 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin lukema oli miljoonan pienempi. Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä kutistui 44,6 miljoonaan euroon vertailu kauden 47,1 miljoonasta eurosta.

Konecranes ennustaa sekä liikevaihdon että liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä kasvavan kuluvana vuonna verrattuna viime vuoteen.

Nostolaiteyhtiön tilauskanta kasvoi 1 036 miljoonaan euroon vuonna 2015, kun sitä edellisenä vuonna tilauskanta oli 980 miljoonaa euroa.

Konecranesin hallituksen osinkoesitys on 1,05 euroa osakkeelta, mikä on yhtä paljon kuin edellisvuonna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat