Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turun telakka teki voittoa – Meyer investoi 30 miljoonaa euroa nosturiin

Talous
 
Roni Lehti / Lehtikuva
Turun telakka elokuussa 2015.
Turun telakka elokuussa 2015. Kuva: Roni Lehti / Lehtikuva

Turun telakan omistava Meyer ilmoittaa investoivansa tänä keväänä 30 miljoonaa euroa uuteen 1 200 tonnin nosturiin.

Yhtiön mukaan investointi on loppusuoralla suunnittelun ja tarjousten osalta ja tavoitteena on saada uusi nosturi käyttöön keväällä 2018.

”Seitsemän tappiollisen vuoden jälkeen teimme viime vuonna positiivisen tuloksen. Tämä luo luottoa Turun telakan tulevaisuudelle, ja teki myös mahdolliseksi investoinneista keskustelemisen pankkien kanssa. Tarvittavien investointien lista on hyvin pitkä, ja meidän on täytynyt hyvin tarkkaan harkita mihin investointeihin ryhdymme ensimmäiseksi”, sanoo telakan toimitusjohtaja Jan Meyer.

Uuden nosturin merkitys telakalle on suuri. Mitä suurempi nosturi on, sitä suuremmista osista aluksia voi rakentaa. Seurauksena on toiminnan tehostuminen.

”Uusi 1 200 tonnin nosturi yhdessä vanhan 600 tonnin nosturimme kanssa kolminkertaistaa päivittäisen nostokapasiteettimme, ja mahdollistaa yhä isompien ja pidemmälle varusteltujen lohkojen rakentamisen ja nostamisen”, sanoo varatoimitusjohtaja Tapani Pulli tiedotteessa.

Nosturi ei ole Meyerin ainoa investointi telakalle lähivuosina. Yhtiö suunnittelee seuraavaksi suunnitellaan merkittävää sijoitusta runkotuotantoon.

Turun telakka on erikoistunut risteilijöiden, lauttojen ja erikoisalusten rakentamiseen. Syyskuusta 2014 alkaen Meyer Turku on palkannut 140 uutta työntekijää. Telakan palveluksessa on yhteensä 1 500 työntekijää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat