Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

OP kasvatti jälleen markkinaosuuttaan asuntolainoissa

Pankki- ja vakuutusjätin koko viime vuoden tulos nousi jälleen uuteen ennätykseen

Talous
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
OP-ryhmä teki viime vuonna hyvän tuloksen.
OP-ryhmä teki viime vuonna hyvän tuloksen. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

OP-ryhmän markkinaosuus asuntolainoissa kasvoi jälleen viime vuonna. Ryhmän tulostiedotteen mukaan sen asuntolainakanta kasvoi 3,9 prosenttia viime vuonna, kun koko Suomen asuntoluottokanta kasvoi vain 2,4 prosenttia.

Luottakannan kasvuun ja myös OP:n markkinaosuuteen vaikutti ryhmän viime keväänä lanseeraama lyhennysvapaakampanja.

Myös OP-ryhmän yritysluottokanta kasvoi vauhdikkaasti, 9,3 prosenttia vuodessa.

Koko OP-ryhmän, johon kuuluvat myös vahinkovakuutus, henkivakuutus ja varainhoito, tulos ennen veroja heikkeni hieman viime vuoden lopulla.

Ryhmä teki vuoden viimeisellä neljänneksellä liikevoittoa 175 miljoonaa euroa, vuosi sitten loka–joulukuussa tulos oli miljoonan parempi.

Matalan korkotason takia ryhmän korkokate pieneni lähes neljä prosenttia 259 miljoonaan euroon.

Koko vuoden osalta ryhmän tulos ennen veroja kuitenkin parani peräti 20 prosenttia edellisvuoteen verrattuna 1 101 miljoonaan euroon.

Pankkitoiminnan tulos kasvoi 12 prosenttia 642 miljoonaan euroon. Pankkitoiminnassa myös korkokate kasvoi, mikä johtui OP-ryhmän mukaan luottokannan kasvusta ja keskimääräisen marginaalitason noususta.

Pankkitoiminnan tulokseen laskettavat varallisuudenhoidon ja vakuutusten myynnistä saadut palkkiotuotot myös kasvoivat ja pankkitoiminnan kulut supistuivat.

Tulosta edellisvuoteen verrattuna paransi myös se, että OP-ryhmän ei tarvinnut enää viime vuonna maksaa pankkiveroa eikä talletussuojarahaston kannatusmaksua. Talletussuojarahasto on Suomessa jo kerätty täyteen, jos sen koko pidetään jatkossa EU:n määrittelemällä tasolla.

Pohjolan vahinkovakuutuksen tulos ennen veroja kasvoi 16 prosenttia 259 miljoonaan euroon. Varallisuudenhoidon tulos ennen veroja kasvoi 28 prosenttia 213 miljoonaan euroon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat