Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nordea toteuttaa suunnitelmansa – Suomen tytäryhtiöstä tulee sivukonttori

Muun muassa Finanssivalvonta ja Suomen Pankki ovat kritisoineet jyrkästi aikeita

Talous
 
Mikko Stig / Lehtikuva
Nordean Helsingin konttori
Nordean Helsingin konttori Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Nordea aikoo toteuttaa suunnitelmansa Suomen tytärpankin muuttamisesta sivukonttoriksi. Pankki kertoi selvittävänsä asiaa viime kesänä. Päätös tytärpankkien fuusioimisesta emoyhtiöön tehtiin torstaina.

Nordean yhtiökokous käsittelee asiaa keväällä. Suunnitelman toteutuminen edellyttää kunkin maan viranomaisten hyväksyntää ja niiden kanssa käytävien keskustelujen myönteistä lopputulosta.

”Sivuliikerakenne luo edellytykset toimia aidosti yhtenä pankkina. Se yksinkertaistaa Nordean hallintoa ja prosesseja. Sen ansiosta pankin toiminta tehostuu, sen rakenne selkeytyy ja hallinnollinen monimutkaisuus vähenee. Sivuliikerakenne parantaa myös kilpailukykyämme ja hyödyttää siten asiakkaita”, konsernijohtaja Casper von Koskull sanoo pankin tiedotteessa.

Muutos tarkoittaa muun muassa sitä, että pankin valvonta siirtyy Ruotsin viranomaisten vastuulle ja suomalaisten tallettajien talletussuoja Ruotsin rahaston vastuulle.

Finanssivalvonta ja Suomen Pankki ovat kritisoineet jyrkästi aikeita. Niiden mielestä Suomen toiseksi suurimman pankkitoimijan valvonnan siirtyminen pois Suomesta ja euroalueelta on ongelma.

Muutos koskee Nordean toimintoja muissakin toimintamaissa eli Tanskassa ja Norjassa.

Fuusioiden suunniteltu toteutusajankohta on vuoden 2017 alussa.

HS kertoi joulukuussa, että siirto tarkoittaisi Nordealle Suomen talletussuojarahastoon ja kriisinratkaisurahastoihin maksettujen noin 400 miljoonan euron suuruisten varojen menettämistä.

Pankilla ei ole varmuutta, minkä verran se joutuisi kasvattamaan maksujaan Ruotsin vastaaviin rahastoihin, kun vastuutkin siirtyvät Ruotsiin.

”Uskomme, että sivuliikerakenteen edut ovat pitkällä aikavälillä suuremmat kuin muutoksen kustannukset. Kiinnitämme jatkossa erityistä huomiota tasapuolisten toimintaedellytysten varmistamiseen kaikissa Pohjoismaissa”, von Koskull sanoo tiedotteessa.

Korjaus klo 14.07: Päätös tehtiin torstaina eikä tiistaina

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat