Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuluttaja-asiamies harkitsee ryhmävalitusta Carunan hinnankorotuksista

Talous
 
HSTV-keskustelu: Caruna vastaa sähkökritiikkiin
HSTV-keskustelu: Caruna vastaa sähkökritiikkiin
Kotitalouksissa sana Caruna on viime päivinä herättänyt närkästymistä. Sähköverkkoyhtiö aikoo nostaa tuntuvasti sähkönsiirron hintaa, ja se tahkoaa samalla myös hyvät tuotot. Miten tämä on mahdollista, sitä puidaan HSTV:n keskustelussa, jossa on haastateltavana Carunan toimitusjohtaja Ari Koponen. Toimittaja: Esa Juntunen, kuva: HSTV.

Kuluttaja-asiamies Päivi Hentunen harkitsee ryhmävalituksen tekemistä sähkönsiirtoyhtiö Carunan tammikuun puolessavälissä ilmoittamista hinnankorotuksista.

”Olemme kutsuneet Carunan tapaamiseen, jossa keskustellaan hinnankorotuksista kuluttajasuojalain näkökulmista. Meidän mielestämme kertaluonteisena korotuksena Carunan korotukset ovat vastoin kuluttajasuojalakia”, sanoo Hentunen.

Tapaaminen järjestetään perjantaina.

Hentusen mukaan kohtuullinen kertakorotus voi oikeuskäyttännön mukaan olla yleensä olla enintään noin 10–15 prosenttia. Carunan hinnankorotukset olivat keskimäärin 27 prosenttia.

Ryhmävalitus käsitellään kuluttajariitalautakunnassa, jonne sen voi tuoda vireille kuluttaja-asiamies. Hentunen korostaa, että kuluttaja-asiamies pyrkii aina ensiksi neuvotteluratkaisuun.

Kuluttaja-asiamiehen järein keino on saattaa asia ryhmäkanteena tuomioistuimeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat