Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Norjan eläkerahasto myi 73 yhtiötä yritysvastuusyistä

Talous
 
AFP

Norjan julkisten eläkkeiden rahasto myi torstaina sijoitussalkustaan 73 yhtiötä eettisistä syistä. Rahasto ilmoitti luopuvansa yhtiöistä, koska niiden sosiaaliseen vastuuseen ja ympäristövastuuseen liittyvät toimintaperiaatteet saattavat heikentää niiden kannattavuutta. Rahasto ei kertonut vuosikertomuksessaan yhtiöiden nimiä. Suurin osa niistä oli kuitenkin hiiltä käyttäviä yhtiöitä tai kaivosyhtiöitä. Myytyjen joukossa oli myös sementtiä valmistavia ja isoja rakennusyhtiöitä.

Norjan eläkerahasto kuuluu maailman suurimpien joukkoon, sillä sen sijoitussalkku on noin 734 miljardin euron arvoinen. Eläkerahaston sijoitussalkku on noin 20 kertaa niin suuri kuin Suomen suurimpien eläkeyhtiöiden ja -laitosten salkut.

Norjan eläkerahasto voi luopua omistuksistaan myös silloin, kun yhtiöt toimivat epäeettisesti eli rikkovat ihmisoikeuksia tai valmistavat ydinaseita tai tupakkaa.

Tämän vuoksi eläkerahasto on luopunut omistuksissaan muun muassa Boeingissa, Lockheed Martinissa, Rio Tintossa, Philip Morrisissa and British American Tobaccossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat