Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KL: Vuoden euribor-viitekorko valahti historiallisesti pakkaselle

12 kuukauden euribor ei ole koskaan aiemmin ollut miinusmerkkinen

Talous
 

Kaikki euribor-viitekorot ovat nyt miinusmerkkisiä. Pisin, 12 kuukauden euribor-korko painui 0,002 prosenttia pakkaselle perjantaina, Kauppalehti kertoi.

Tiedot perustuvat Euroopan pankkiliiton EBF:n maksulliseen dataan.

Kauppalehden mukaan kolmen kuukauden euribor oli perjantaina -0,167 prosenttia ja kuukauden euribor -0,234.

Viitekorkoja käytetään muun muassa asuntolainojen koron muodostamisessa. Asuntolainan kokonaiskorko muodostuu yleensä viitekorosta ja pankin marginaalista.

12 kuukauden euribor on suomalaisten eniten asuntolainoissaan käyttämä viitekorko. HS kertoi huhtikuussa, kuinka negatiiviset viitekorot vaikuttavat asuntolainojen kokonaiskorkoihin eri pankeissa.

Ennätysmatalat viitekorot aiheuttavat pankeille myös paineita pankkitalletusten korkojen laskemiseen jopa pakkaselle. Näin on käynyt esimerkiksi Ruotsissa.

Kuuden kuukauden euribor painui pakkaselle Suomen Pankin tilastojen mukaan viime vuoden marraskuussa, kolmen kuukauden euribor huhtikuussa.

Kuukauden euribor on ollut yhtäjaksoisesti miinuksella viime helmikuusta lähtien ja kuukauden euribor joulukuusta 2014 lähtien.

Suomen Pankin ilmaisen korkopalvelun tilastoissa on 24 tunnin viive, joten 12 kuukauden viitekoron uusi miinusmerkkinen taso ei vielä näy sivuilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat