Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuluttaja-asiamies jatkaa neuvotteluja Carunan kanssa – ryhmävalitus ja ryhmäkanne yhä esillä

Talous
 
Caruna selittää, miksi he nostavat hintojaan eniten
Caruna selittää, miksi he nostavat hintojaan eniten
Carunan toimitusjohtaja Ari Koponen haki syitä HSTV:n keskustelussa sille, miksi maan suurin verkkoyhtiö nostaa rajusti siirtohintojaan. Toimittaja: Esa Juntunen, kuva: HSTV.

Sähkönsiirtoyhtiö Carunan edustajat tapasivat perjantaina kuluttaja-asiamies Päivi Hentusen, joka pitää yhtiön hinnankorotuksia kohtuuttomina. Neuvotteluissa ei saatu aikaan ratkaisua erimielisyyteen.

”Olemme esittäneet oman näkemyksemme ja neuvottelut jatkuvat ensi viikon jälkeen. Kaikki vaihtoehdot ryhmävalituksesta ryhmäkanteeseen olivat esillä, mutta etsimme ensisijaisesti neuvotteluratkaisua”, Hentunen sanoo.

Ryhmävalitus käsitellään kuluttajariitalautakunnassa, jonne sen voi tuoda vireille kuluttaja-asiamies. Kuluttajariitalautakunnan ratkaisut eivät ole oikeudellisesti sitovia.

Kuluttaja-asiamiehen järein keino on saattaa asia ryhmäkanteena tuomioistuimen ratkaistavaksi.

Caruna ei halua kommentoida keskeneräistä asiaa.

Hentusen mukaan kohtuullinen kertakorotus voi oikeuskäytännön mukaan olla yleensä enintään noin 10–15 prosenttia. Carunan mukaan hinnankorotukset ovat keskimäärin 27 prosenttia.

Kuluttaja-asiamiehen mielestä siirtohinnan suuren kertakorotuksen kohtuuttomuutta lisää se, että sähkö on välttämättömyyshyödyke. Sitä ilman kuluttaja ei voi tulla toimeen.

Caruna on perustellut hinnankorotusta sillä, että sen pitää investoida 200 miljoonaa euroa sähkönsiirtoverkon uusimiseen.

Sähkömarkkinalain mukaan myrskyn tai lumikuorman aiheuttama sähkökatkos ei saa ylittää kuutta tuntia asemakaava-alueella ja 36 tuntia haja-asutusalueella.

Carunan mukaan tavoite saavutetaan vain verkon uudistamisella.

HSTV-keskustelu: Caruna vastaa sähkökritiikkiin
HSTV-keskustelu: Caruna vastaa sähkökritiikkiin
Kotitalouksissa sana Caruna on viime päivinä herättänyt närkästymistä. Sähköverkkoyhtiö aikoo nostaa tuntuvasti sähkönsiirron hintaa, ja se tahkoaa samalla myös hyvät tuotot. Miten tämä on mahdollista, sitä puidaan HSTV:n keskustelussa, jossa on haastateltavana Carunan toimitusjohtaja Ari Koponen. Toimittaja: Esa Juntunen, kuva: HSTV.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat