Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Apple tehnyt iPhone 6 -puhelimista käyttökelvottomia, kun kolmas osapuoli on korjannut laitetta

Moni iPhone 6:n omistaja on tullut tietoiseksi Applen käytännöstä, kun hän on päivittänyt rutiininomaisesti puhelimensa iOS-käyttöjärjestelmää.

Talous
 
MICHAELA REHLE / Reuters
Monet Applen puhelimien käyttäjät ovat pettyneet uuden käyttöjärjestelmän ominaisuuteen, joka poistaa vaihdetun käynnistysnappulan käytöstä.
Monet Applen puhelimien käyttäjät ovat pettyneet uuden käyttöjärjestelmän ominaisuuteen, joka poistaa vaihdetun käynnistysnappulan käytöstä. Kuva: MICHAELA REHLE / Reuters

Matkapuhelimia ja tietokoneita valmistavan Applen iPhone 6 -puhelimien väitetään muuttuvan käyttökelvottomiksi, jos niitä korjaa jokin muu kuin Apple.

Asiasta kertovat muun muassa brittilehti The Guardian ja Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Guardianin mukaan tuhansien iPhone 6:n omistajien laite on muuttunut käyttökelvottomaksi.

Lehti kertoo, että ongelma liittyy älypuhelimessa olevaan lukitusnäppäimeen, jota sormella painamalla voi avata laitteen. Jos puhelin vahingoittuu ja jos jokin muu kuin Applen oma korjaaja vaihtaa painikkeen, seuraava käyttöjärjestelmän päivitys havaitsee, ettei uusi osa ole vakio-osa. Niinpä järjestelmä sulkee puhelimen.

Moni iPhone 6:n omistaja on tullut tietoiseksi Applen käytännöstä, kun hän on päivittänyt rutiininomaisesti puhelimensa iOS-käyttöjärjestelmää.

Apple on perustellut iPhone 6 -puhelinten sulkemista sillä, että käyttöjärjestelmä varmistaa, että lukituspainike iPhonessa tai iPadissa sopii yhteen laitteen muiden komponenttien kanssa. Jos iOS-käyttöjärjestelmä havaitsee, ettei yhteensopivuutta ole, sormenpäätunnistuksella toimiva lukitusnäppäin ei toimi. Tämä on Applen mukaan tärkeää, jottei laitteessa käytetä vääriä lukitusnäppäimiä.

Kyseisestä ongelmasta Apple ilmoittaa puhelimen omistajalle Error 53 -viestillä. Omistajia neuvotaan ottamaan yhteyttä Applen tukeen.

Guardianin mukaan jotkut käyttäjät ovat saaneet Error 53 -viestin, vaikka heidän puhelimensa ei ole ollut korjattavana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat