Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elisa piirittää taas Anviaa – tarjoaa 2 000 euroa pohjalaisyhtiön osakkeesta

Elisan edellinen ostokampanja nosti sen omistuksen 30 prosenttiin.

Talous
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Elisa oli viimeksi liikkeellä samalla asialla vuonna 2014, jolloin se tarjosi samaa kahden tuhannen euron hintaa osakkeesta.
Elisa oli viimeksi liikkeellä samalla asialla vuonna 2014, jolloin se tarjosi samaa kahden tuhannen euron hintaa osakkeesta. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Tietoliikenneyhtiö Elisa jatkaa pohjalaisen Anvian piirittämistä tarjoamalla nyt kaikille Anvian omistajille 2 000 euroa osakkeestaan. Tarjous on voimassa kuukauden.

Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila sanoo tiedotteessa, että Elisan tavoitteena on lisätä merkittävästi omistustaan Anviassa.

Mattila lupaa, että jos Elisasta tulee pääomistaja, se investoi Anviaan, mikä tarkoittaa yhteisöverojen kasvua ja uusia työpaikkoja Pohjanmaalle.

”Vahvistamme ruotsinkielistä asiakaspalveluamme ja varmistamme ruotsinkielisten tv-lähetysten laadukkaan toteutuksen. Rekrytoimme, teemme oppilaitos- ja tutkimusyhteistyötä ja olemme mukana tapahtumissa sekä sponsoritoiminnassa”, Mattila lupaa.

Elisa oli viimeksi liikkeellä samalla asialla vuonna 2014, jolloin se tarjosi samaa kahden tuhannen euron hintaa osakkeesta.

Mattilan mukaan viime aikoina paikallisissa lehti-ilmoituksissa tarjottu hinta Anvian osakkeesta on laskenut ja Elisa on saanut paljon yhteydenottoja osakkeenomistajilta, jotka haluaisivat myydä osakkeensa Elisalle aiemmin tarjotulla hinnalla.

Huolimatta kovasta kampanjasta pohjalaiset ovat luopuneet nihkeästi osakkeistaan tai saaneet muualta parempaa hintaa. Elisan omistusosuus Anviasta on nyt osakasluettelon mukaan 30,3 prosenttia.

Elisan ensimmäinen osto-operaatio käynnistyi 2014 elokuussa, kun Ilkka-yhtymä myi 5,1 prosentin omistuksensa Elisalle noin kymmenen miljoonan euron summalla. Viisi muutakin alueen yhtiötä myi, jolloin Elisan osuus nousi 16 prosenttiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat