Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtion osin omistaman Outokummun tappioputki venyy: yli 1,2 miljardia tappiota sitten vuoden 2008

Yhtiön operatiivinen tulos jäi viime vuonna 101 miljoonaa euroa tappiolliseksi, kun vuotta aiemmin tulos oli 88 miljoonaa tappiolla.

Talous
 
Antti Johansson / HS
Outokummun omistama Kemin kromikaivos.
Outokummun omistama Kemin kromikaivos. Kuva: Antti Johansson / HS

Teräksenvalmistaja Outokummun tappioputki jatkuu.

Yhtiön liiketoiminta on edellisen kerran ollut voitollista vuonna 2008. Sen jälkeen yhtiö on tehnyt yhteensä yli 1,2 miljardin euron tappiot.

Tappioputki jatkui yhä viime vuonna. Yhtiön operatiivinen tulos jäi 101 miljoonaa euroa tappiolliseksi, kun vuotta aiemmin tulos oli 88 miljoonaa tappiolla.

Vuoden viimeisellä neljänneksellä operatiivinen tulos oli 11 miljoonaa miinuksella, mikä oli selvä parannus edellisen vuosineljänneksen 67 miljoonan euron tappiosta.

Operatiivinen tulos tarkoittaa liiketulosta, josta on poistettu kertaerät ja varastoarvojen sekä metallijohdannaisten muutosten vaikutus.

Outokumpua painaa ruostumattoman teräksen ylitarjonta. Kysyntä kasvaa hitaasti, ja esimerkiksi Kiinassa markkinahinta romahti dollareissa viidenneksen viime vuonna.

Tulos oli toiminnan tappiollisuudesta huolimatta sijoittajien mieleen. Yhtiön osake oli torstaina iltapäivällä kello kahden aikaan noin viiden prosentin nousussa, kun pörssin yleisindeksi oli selvästi yli kahden prosentin laskussa.

Yhtiön hallitus ei esitä tälle vuodelle osinkoa.

Suomen valtion sijoitusyhtiö Solidium omistaa Outokummusta 26,2 prosenttia.

Tiedä kahdessa minuutissa: Tätä tuloslaskelma tarkoittaa
Tiedä kahdessa minuutissa: Tätä tuloslaskelma tarkoittaa
Pörssiyhtiöt julkistavat parhaillaan tilinpäätöksiään. Nyt on hyvä aika tutustua yrityksiin ja siihen, miten niillä menee. Aloittelijalle tuloslaskelma voi kuitenkin olla salakieltä. Katso HS:n video ja tiedät, mistä siinä on kyse. Toimittaja Minna Nalbantoglu, grafiikka Uolevi Holmberg.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat