Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Swedbank teki finanssivalvonnalle ilmoituksen entisen toimitusjohtajansa epäilyttävistä kaupoista

Talous
 

Ruotsin suurimpiin liikepankkeihin kuuluva Swedbank ilmoitti perjantaina tehneensä finanssivalvonnalle ilmoituksen erotetun toimitusjohtajansa Michael Wolfin epäilyttävistä kaupankäynneistä.

Ruotsin finanssivalvonta on pankin mukaan sittemmin siirtänyt asian syyttäjän talousrikosyksikölle, joka päättää mahdollisen esitutkinnan aloittamisesta. Todennäköisesti kyse on epäillyistä sisäpiirikaupoista.

Talouslehti Dagens Industri väitti aikaisemmin perjantaina, että Wolfista olisi tehty rikosilmoitus viime viikon perjantaina. Lehti perustaa väitteensä useisiin lähteisiin Swedbankissa.

Tiedotteessaan Swedbank ei ottanut kantaa siihen, onko rikosilmoitus mahdollisesti tehty. Syyttäjän talousrikosyksikkö kieltäytyi kommentoimasta asiaa millään tavalla.

Wolf pitää häneen kohdistuneita epäilyjä perättöminä ja loanheittona.

Tiedotteessaan Swedbank korosti, että epäilyttävistä kaupankäynneistä finanssivalvonnalle tehtävistä ilmoituksista ei saa arvopaperimarkkinalain mukaan kertoa.

Pankin mukaan päätös ilmoituksen julkistamisesta tehtiin siksi, että asia oli tullut ilmi mediassa. Swedbank kertoo varmistaneensa viranomaisilta, että asian julkistaminen ei häiritse esitutkintaa.

Swedbankin hallitus ilmoitti tiistaina Wolfin erottamisesta. Hallituksen puheenjohtaja Anders Sundström perusteli tätä sillä, että asiakkaat ja työntekijät olivat tyytymättömiä Wolfiin.

Dagens Industrin mukaan perustelut herättivät hämmennystä ja epäilyjä siitä, että erottaminen johtui jostakin muusta syystä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat