Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroalueen talouskasvu kangerteli loppuvuonna

Kreikka ja Suomi olivat ainoat eurovaltiot, joissa kokonaistuotanto supistui.

Talous
 

Euroalueen kausivaihtelusta tasoitettu bruttokansantuote kasvoi loka–joulukuussa 0,3 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä, kertoivat Euroopan tilastokeskuksen Eurostatin perjantaina julkaisemat ennakkotiedot.

”Riskinä on, että hidas talouskasvu merkitsee työttömyyden pysymistä suurena ja euroa vastustavat puolueet lisäävät kannatustaan”, sanoi hollantilaisen finanssiyhtiön ING:n ekonomisti Carsten Brzeski uutistoimisto Reutersille.

Verraten hidas talouskasvu voi myös lisätä Euroopan keskuspankin paineita lisätä rahapoliittista elvytystään maaliskuussa. Tammi–maaliskuussa euroalueen talous kasvoi 0,5 prosenttia, huhti–kesäkuussa 0,4 prosenttia ja heinä–syyskuussa 0,3 prosenttia.

Euroopan keskuspankki aloitti maaliskuussa suuren rahapoliittisen elvytyksen, jolla se kannustaa liikepankkeja lisäämään lainanantoaan yrityksille ja kotitalouksille.

Ainakin toistaiseksi rahan tarjonnan lisääminen on välittynyt heikosti reaalitalouteen. Uusien investointien määrä euroalueella ei ole merkittävästi lisääntynyt.

Eurostatin mukaan kausivaihtelusta tasoitettu teollisuustuotanto euroalueella supistui joulukuussa prosentin marraskuuhun verrattuna. Marraskuussa teollisuustuotanto supistui 0,5 prosenttia.

Ylivelkaantunut Kreikka ja vakavista talousvaikeuksista kärsivä Suomi olivat ainoat eurovaltiot, joissa bruttokansantuote supistui loka–joulukuussa.

Kreikassa bruttokansantuote supistui 0,6 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä, Suomessa 0,1 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat