Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Teräsyhtiö SSAB jatkaa irtisanomisia

Yhtiö kertoi perjantaina yt-neuvotteluista

Talous
 

Teräsyhtiö SSAB jatkaa työvoiman karsimista. Yhtiö kertoi perjantaina aloittavansa yt-neuvottelut, joissa aiotaan vähentää enintään 465 työntekijää. Suurin osa kohdistuu Ruotsiin.

Henkilöstö on tähän mennessä vähentynyt noin 1 300 hengellä sen jälkeen kun SSAB ja suomalainen Rautaruukki sulautuivat vuoden 2014 kesällä.

SSAB:n tulos heikkeni selvästi viime vuoden lopulla. Viimeisen vuosineljänneksen liiketulos ilman vertailukelpoisuuteen vaikuttavia eriä jäi 86 miljoonaa euroa tappiolle. Koko vuoden liiketulos jäi vajaat 14 miljoonaa euroa tappiolle. Yhtiö ei aio maksaa tänä vuonna osinkoa.

Vahvuudet

SSAB on voinut karsia kuluja yhdistymisen ansiosta. Muista kuluista tinkimiset mukaan luettuna säästöt ovat ensi vuonna yli 260 miljoonaa euroa.

Kannattavuuden heikentymisestä huolimatta yhtiö on kyennyt vähentämään velkaansa. Velkaantumisaste oli vuoden lopulla 52 prosenttia, kun vuotta aiemmin se oli 56 prosenttia.

Heikkoudet

SSAB ei pysty väistämään koko toimialan ongelmia. Teräksentuotanto on kasvanut ripeästi erityisesti kiinalaisten yritysten johdolla, ja kysynnän yskähdellessä ylituotanto painaa hintoja.

Ongelmia on viime aikoina korostanut se, että jakelijat ovat tyhjentäneet varastojaan ja odottaneet tuottajien laskevan hintojaan edelleen.

Tulevaisuudennäkymät

Yhdistymisen jälkeinen säästökuuri jatkuu, ja yhtiö myös vähentää investointeja. Alan tilanne ei näytä helpottavan: SSAB pelkää, että tuonti Aasiasta Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan vaikeuttaa edelleen liiketoimintaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat