Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomus nosti puoluesihteerikseen espoolaisen voimailijan

Kokoomuksen puoluesihteeriksi valittu Janne Pesonen haluaa lisätä kenttäväen vuorovaikutusta.

Talous
 
Sami Kero / HS
Kokoomuksen uudeksi puoluesihteeriksi valittiin espoolainen Janne Pesonen. Alexander Stubb onnitteli Pesosta tuoreeltaan lauantaina.
Kokoomuksen uudeksi puoluesihteeriksi valittiin espoolainen Janne Pesonen. Alexander Stubb onnitteli Pesosta tuoreeltaan lauantaina. Kuva: Sami Kero / HS
Kuka?

Janne Pesonen

 Syntynyt Liperissä, käynyt koulut Pihtiputaalla. Asuu nykyisin Espoossa.

 Koulutukseltaan tradenomi ja hallintotieteen maisteri Tampereen yliopistosta.

 Helsingin kokoomuksen toiminnanjohtaja ennen valintaansa.

 Toiminut Suomen yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkönä, Satakunnan Kokoomuksen toiminnanjohtajana ja Kokoomuksen nuorten liiton pääsihteerinä.

 37-vuotiaan Pesosen perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi lasta.

 Harrastaa kalastusta, penkkiurheilua ja voimailua.

Kokoomuksen puoluesihteeriksi valittu Janne Pesonen haluaa lisätä kenttäväen kuulemista puolueen työssä. Muutos lähtisi konkreettisista asioista.

”Voisiko olla niin, että ministerin tupaillassa hän ei puhuisi 45 minuuttia ja vastaisi sitten pikaisesti kahteen kolmeen kysymykseen, vaan ministeri puhuisikin ehkä vain kymmenen minuuttia ja sitten käytäisiin aitoa keskustelua”, Pesonen pohti valintansa jälkeen.

Tuoreen puoluesihteerin mielestä kokoomuksen niin kuin muidenkin puolueiden toiminta on turhan keskusjohtoista.

Asiat tuodaan jäsenistön eteen valmiiksi pureskeltuina, kun vuorovaikutusta voisi olla jo valmisteluvaiheessa.

Demokraattisempaa linjaa toteutettiin jo uuden puoluesihteerin valinnassa.

Valinnan siunannut puoluevaltuusto kiitteli vuolaasti valmisteluvaihetta, jossa kuunneltiin aiempaa laajempien joukkojen näkemyksiä.

”Kyllähän se siltä näyttää, ettei tätä ollut etukäteen juntattu. Vielä viikko sitten minun aikomukseni oli olla tänään kalastamassa. Niin nopeasti päätös tehtiin”, Pesonen sanoi.

Uuden puoluesihteerin edessä on kova urakka, kun 2,5 vuoden sisällä järjestetään kolmet vaalit ja pohdittavana on myös puolueen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelma vuodelle 2018.

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb sanoi puheessaan, ettei puolueen tavoitteena seuraavissa eduskuntavaaleissa voi olla vähempi kuin suurimman puolueen asema. Siihen on matkaa, koska viimeisissä kannatusmittauksissa puolue on ollut lähes viisi prosenttiyksikköä johtavaa Sdp:tä jäljessä.

Ainakaan puoluesihteerin uutteruuden puutteesta vaalimenestys ei jää kiinni. Kokoomuksen Helsingin piirin työtä viimeksi johtanut Pesonen tunnetaan puolueessa nimenomaan väsymättömästä vaalityöstä.

Kokoomuksen nuorten liiton puheenjohtaja Daniel Sazonov kehuu Pesosen ”työjuhtamaista asennetta”.

”Viime eduskuntavaalien alla myöhään viimeisenä iltana meitä oli [Helsingin] Narinkkatorilla minä, pari muuta ehdokasta ja Janne Pesonen. Hänen asenteensa vaalityöhön kävi sen kampanjan aikana hyvin selväksi”, Sazonov sanoo.

Pesonen myös tuntee Suomen läpikotaisin. Hän on asunut muun muassa Liperissä, Pihtiputaalla, Porissa, Tampereella ja nyt Espoossa.

Pesonen itse luonnehti rooliaan niin, ettei puoluesihteerin pidä kiertää kentällä vaan olla kentällä.

”Puoluesihteerin pitää olla yksi porukasta. Olla mukana ihmisten kanssa näyttämässä mallia, ideoimassa, tuuppimassa hullunkin tuntuisia ideoita eteenpäin.”

Järjestöduunariksi itseään kutsuva Pesonen toisti moneen kertaan aikovansa laittaa puoluetyöhön uuden vaihteen päälle. Eduskuntavaalikampanjassa Pesosen lentäväksi lauseeksi muodostui ”homma isolle”.

Puoluesihteerin paikka tuli auki, kun edellinen vain runsaan vuoden tehtävää hoitanut Minna Arve kertoi lähtevänsä Turun kauppakamarin toimitusjohtajaksi.

Stubb kiitti Arvetta onnistuneesta vaalityöstä viime kevään eduskuntavaaleissa.

”Eikös narratiivi ollut ennen vaaleja, että kokoomus jää oppositioon, mutta täällä me vaan ollaan. Minnalle siitä suuri kiitos”, Stubb sanoi.

Stubbin mukaan Arve ehti myös tehdä tärkeän työn puolueen toimintatapojen uudistamiseksi. Pesosen pitää nyt viedä suunnitelma käytäntöön.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat