Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ehdotus: Kaikki paperiset laskut ja kuitit pitäisi muuttaa digitaalisiksi

Jos yritykset, kunnat ja valtio luopuisivat paperisista kuiteista ja laskuista, yhteiskunnalle voisi syntyä miljardiluokan säästöt.

Talous
 
Sari Gustafsson / Lehtikuva
Paperisista kuiteista ja laskuista luopuminen voisi tuoda jopa miljardiluokan säästöt.
Paperisista kuiteista ja laskuista luopuminen voisi tuoda jopa miljardiluokan säästöt. Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Jos yritykset, kunnat ja valtio luopuisivat paperisista kuiteista ja laskuista, yhteiskunnalle voisi syntyä miljardiluokan säästöt, arvioi neljän yrityksen yhteishanke.

Taloushallinnon runkoverkko -niminen hanke ehdottaa, että kaikki Suomessa liikkuvat kuitit muutettaisiin paperisista digitaalisiksi.

”Tavoitteemme on, että tulevaisuudessa sähköinen kuitti menisi automaattisesti kirjanpitoon ja kuittiarkistoon sekä esimerkiksi matka- ja kulunhallintajärjestelmiin. Paperi ei enää täyttäisi lompakoita ja mappeja”, kertoo tiedotteessa hanketta vetänyt Fredrik Jansson Tiedolta.

Finanssialan keskusliitto on arvioinut, että yhden kuitin tai laskun muuttaminen digitaaliseksi voi säästää työaikaa noin 5–7 minuuttia.

Hanke esittää, että valtio ja kunnat digitalisoisivat taloushallintonsa. Valtionhallinto käsittelee hankkeen mukaan 0,6 miljoonaa korttimaksukuittia ja noin 1,1 miljoonaa ostolaskua vuodessa.

Taloushallinnon runkoverkko -hanke oli Tekesin osittain rahoittama kaksivuotinen projekti, joka päättyi joulukuussa. Hankkeen taustalla oli mukana neljä yritystä: Administer, Kunnan Taitoa, Tieto ja Tikon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat