Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Draghi vihjasi taas EKP:n lisäävään rahapoliittista elvytystä maaliskuussa

Talous
 
HS–Reuters
YVES HERMAN / Reuters
EKP:n pääjohtaja Mario Draghi piti maanantaina puheen Euroopan parlamentissa.
EKP:n pääjohtaja Mario Draghi piti maanantaina puheen Euroopan parlamentissa. Kuva: YVES HERMAN / Reuters

Euroopan keskuspankki on valmiudessa lisäämään rahapoliittista elvytystä maaliskuun kokouksessa, vihjasi pääjohtaja Mario Draghi Euroopan parlamentissa pitämässään puheessa.

Hänen mukaansa EKP tarkkailee etenkin kahta tekijää. Raakaöljyn halpenemisen vaikutuksia palkkojen kehittymiseen ja hintojen muodostumiseen sekä alkuvuoden epävakautta arvopaperimarkkinoilla.

”Selvitämme rahapolitiikan välittymistä rahoitusjärjestelmään ja etenkin pankkeihin. Jos toinen kahdesta tekijöistä aiheuttaa painetta hintavakauden muuttumiseen huonommaksi, emme epäröi ryhtyä toimiin”, pääjohtaja Draghi sanoi.

Euroopan keskuspankki aloitti maaliskuussa suuren rahapoliittisen elvytyksen ostamalla kuukausittain 60 miljardin euron arvosta arvopapereita. Rahapoliittinen elvytys ei ole kuitenkaan välittynyt reaalitalouteen kovin hyvin, sillä uudet investoinnit eivät ole alkaneet merkittävästi kasvaa.

Joulukuussa Euroopan keskuspankki asetti liikepankkien talletuskoron –0,20 prosentista –0,30 prosenttiin ja pidensi arvopapereiden osto-ohjelmaa kuudella kuukaudella.

Negatiivisella talletuskorolla EKP kannustaa liikepankkeja siirtämään talletuksiaan pois keskuspankista ja lisäämään lainanantoaan yrityksille ja kotitalouksille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat